Rămâi conectat

Actualitate

Calendarul restricțiilor din Italia: 19-20 decembrie, ultimul weekend liber înainte de sărbători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendarul restricțiilor din Italia: 19-20 decembrie, ultimul weekend liber înainte de sărbători

Măsuri drastice vor fi luate în Italia în perioadă sărbătorilor, pentru a limita cât mai mult răspândirea virusului. Astfel, noile restricții impuse de autorităților italiene vor intra în vigoare pe 20 decembrie, weekendul de dinainte fiind considerat ultimul „liber”, înainte de Crăciun și Revelion. Între 24 și 27 decembrie și 31 decembrie – 3 ianuarie toată țara va fi în zona roșie.

Prima măsură va fi valabilă din 20 decembrie, căci după această dată, circulația între regiuni va fi blocată, notează Mediafax. Cum arată calendarul restricțiilor în Italia, în perioada sărbătorilor:

19 -20 decembrie – Ultimul weekend liber

Cei care intenționează să plece nu ar trebui să aibă surprize urâte. Nu este prevăzută intrarea vreunei zone în cea „roșie”, așa cum au estimat autoritățile îngrijorate că în weekend trenurile vor fi arhipline dinspre Torino, Milano și Roma către sud. Deplasarea este liberă cu excepția regiunii Abruzzo, care ar trebui să rămână „portocalie”, scrie cotidianul „Repubblica”. Este, de asemenea, ultimul weekend în care italienii care au o a doua casă pot merge acolo.

Magazinele sunt deschise peste tot până la ora 21:00 cu măsuri de distanțare, barurile și restaurantele sunt deschise până la ora 18. În Abruzzo, dacă va rămâne „zonă portocalie”, este permisă activitatea de take-away până la ora 22.00, respectiv de livrare la domiciliu.

21 – 23 decembrie – Circulație interzisă între regiuni, dar magazine deschise

De luni, circulația între regiuni se interzice în toată Italia. Italienii se vor putea deplasa între regiuni doar pentru muncă, necesitate sau urgență și trebuie să revină apoi acasă.

Vor fi ultimele trei zile pentru cumpărături de Crăciun, magazinele fiind deschise până la ora 21.00. Vor fi, de asemenea, singurele zile ale săptămânii în care italienii vor putea servi masa de prânz la restaurant, în grupuri de maxim patru persoane. Barurile vor fi deschise până la ora 18. La ora 22.00 intră în vigoarea intecdicția ieșirii din case.

24-27 decembrie – Italia în zona roșie

În toate regiunile se închid magazinele, barurile și restaurantele. Rămân deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, tutungeriile și librăriile. Este interzisă orice deplasare, chiar și în interiorul municipalității, cu excepția necesităților, a muncii sau a urgențelor. Italienii pot, de asemenea, merge la slujbele de la biserică, dar nu și acasă la rude. Fără prânzuri și mese de Crăciun, cel mult cu două rude apropiate. Activitate fizică în aer liber este permisă.

28-30 decembrie – Italia se redeschide parțial

Restricțiile se relaxează, se redeschid magazinele până la ora 21:00, barurile și restaurantele până la ora 18:00, iar de la ora 22.00 nu se mai iese din case. Nu se poate circula între regiuni. Numai în Abruzzo, dacă va rămâne „portocalie”, barurile și restaurantele vor rămâne închise și oamenii nu pot ieși în oraș decât din motive de muncă, sănătate și necesitate.

31-3 ianuarie – revine zona roșie

Revin interdicțiile severe, pentru a bloca petrecerile de la sfârșit de an și prânzurile în familie. Italienii nu vor putea ieși din orașele în care locuiesc, iar din casă o pot face numai pentru motive solide. Cele patru zile ar trebui să îi oprească pe cei care au plănuit petrecerea Revelionului cu prietenii și rudele. Oricine va fi găsit pe stradă fără motiv în aceste patru zile va fi sancționat cu o amendă cuprinsă între 400 și 1000 de euro. Evident, magazinele, barurile și restaurantele vor fi închise.

4-6 ianuarie

Activitățile se redeschid, rămân în vigoare interdicțiile după ora 22:00, precum și circulația între regiuni.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Şoferii care provoacă accidente grave, sancționați: Vor plăti cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. Bonificații pentru cei care nu sunt implicați în evenimente rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Şoferii care provoacă accidente grave, sancționați: Vor plăti cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. Bonificații pentru cei care nu sunt implicați în evenimente rutiere

Şoferii care provoacă accidente grave vor fi aspru sancţionaţi, urmând să plătească şi cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. În schimb, cei care nu sunt implicaţi în evenimente rutiere vor primi bonificaţii consistente.

România e campioana Europei la accidentele rutiere. Cu toate astea, doar 3% din şoferi primesc penalizări la reînnoirea poliţei RCA.

Citește și: Modificări importante în legislația rutieră: Proiect de ordonanță ce prevede suspendarea automată a înmatriculării pentru mașinile fără asigurare

În prezent există opt clase de bonus şi opt clase de malus. Un şofer pleacă de la clasa B0 şi dacă timp de un an nu provoacă niciun accident rutier ajunge la B1. Însă dacă este implicat într-un accident auto, de la B0 ajunge la M2, pentru că i se scad două clase. Problema e că cele două clase se scad indiferent de cât de grav este accidentul, indiferent dacă vorbim de o tamponare uşoară sau de un accident cu persoane rănite sau decedate.

 

 

Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR: Una este să zgârii o oglindă şi alta să omori doi oameni. Şi penalitatea să fie aceeaşi. Una e să ai o daună de zgârii o oglindă de o mie de lei, alta e când faci o pagubă de…

ASF vrea să modifice sistemul bonus-malus

Aşa că Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să modifice sistemul bonus-malus.

Valentin Ionescu, director ASF: Atunci când sunt accidente rutiere soldate cu vătămări corporale scăderea în sistemul bonus malus să fie maximă. De 8 clase. De la B8 sau de la B0 la Malus 8. Nu e normal să avem o severitate mare, dosare de daună din ce în ce mai scumpe. Şi să lăsăm penalizarea similară pentru un accident minor şi pentru un accident grav.

Sergiu Costache, expert asigurări: Cu cât faci mai multe, mai mari şi mai frecvente, cu atât preţul poliţei să fie mai mare. Dacă sunt răniri, dacă sunt morţi. să devină din ce în ce mai grav, pe măsură ce accidentul e grav.

Exemplu de calcul pentru o poliţă RCA

Şoferul vinovat va avea o penalizare de 80% la poliţa RCA. Spre exemplu, un conducător auto din Bucureşti care are acum clasa B1 şi care plăteşte pe RCA 1750 de lei, ar urma să achite, în urma unui accident grav, 3.150 de lei. Şi să treacă de la B1 la M7. În schimb, cei care sunt disciplinaţi, vor fi recompensaţi.

Valentin Ionescu, director ASF: Şoferul care va conduce corect în trafic, cu un bonus maxim, va avea un discount de 50%.

Modificările s-ar putea aplica de anul viitor

Modificările s-ar putea aplica de anul viitor. Însă tot de atunci ar urma să plătim cu toţii mai mult pentru asigurările obligatorii. Motivul? Dispare plafonarea tarifelor RCA.

Sergiu Costache, expert asigurări: Mă aştept să crească preţurile la asigurări. Pentru că au fost ţinute pe loc, iar numărul de daune a crescut. Între 5 şi 15%.

Şi legea RCA se modifică. Astfel că şoferii vor fi monitorizaţi în trafic pentru a fi depistaţi cei fără poliţă valabilă.

Sursa: observatornews.ro


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare