Rămâi conectat

Actualitate

Calendarul restricțiilor din Italia: 19-20 decembrie, ultimul weekend liber înainte de sărbători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendarul restricțiilor din Italia: 19-20 decembrie, ultimul weekend liber înainte de sărbători

Măsuri drastice vor fi luate în Italia în perioadă sărbătorilor, pentru a limita cât mai mult răspândirea virusului. Astfel, noile restricții impuse de autorităților italiene vor intra în vigoare pe 20 decembrie, weekendul de dinainte fiind considerat ultimul „liber”, înainte de Crăciun și Revelion. Între 24 și 27 decembrie și 31 decembrie – 3 ianuarie toată țara va fi în zona roșie.

Prima măsură va fi valabilă din 20 decembrie, căci după această dată, circulația între regiuni va fi blocată, notează Mediafax. Cum arată calendarul restricțiilor în Italia, în perioada sărbătorilor:

19 -20 decembrie – Ultimul weekend liber

Cei care intenționează să plece nu ar trebui să aibă surprize urâte. Nu este prevăzută intrarea vreunei zone în cea „roșie”, așa cum au estimat autoritățile îngrijorate că în weekend trenurile vor fi arhipline dinspre Torino, Milano și Roma către sud. Deplasarea este liberă cu excepția regiunii Abruzzo, care ar trebui să rămână „portocalie”, scrie cotidianul „Repubblica”. Este, de asemenea, ultimul weekend în care italienii care au o a doua casă pot merge acolo.

Magazinele sunt deschise peste tot până la ora 21:00 cu măsuri de distanțare, barurile și restaurantele sunt deschise până la ora 18. În Abruzzo, dacă va rămâne „zonă portocalie”, este permisă activitatea de take-away până la ora 22.00, respectiv de livrare la domiciliu.

21 – 23 decembrie – Circulație interzisă între regiuni, dar magazine deschise

De luni, circulația între regiuni se interzice în toată Italia. Italienii se vor putea deplasa între regiuni doar pentru muncă, necesitate sau urgență și trebuie să revină apoi acasă.

Vor fi ultimele trei zile pentru cumpărături de Crăciun, magazinele fiind deschise până la ora 21.00. Vor fi, de asemenea, singurele zile ale săptămânii în care italienii vor putea servi masa de prânz la restaurant, în grupuri de maxim patru persoane. Barurile vor fi deschise până la ora 18. La ora 22.00 intră în vigoarea intecdicția ieșirii din case.

24-27 decembrie – Italia în zona roșie

În toate regiunile se închid magazinele, barurile și restaurantele. Rămân deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, tutungeriile și librăriile. Este interzisă orice deplasare, chiar și în interiorul municipalității, cu excepția necesităților, a muncii sau a urgențelor. Italienii pot, de asemenea, merge la slujbele de la biserică, dar nu și acasă la rude. Fără prânzuri și mese de Crăciun, cel mult cu două rude apropiate. Activitate fizică în aer liber este permisă.

28-30 decembrie – Italia se redeschide parțial

Restricțiile se relaxează, se redeschid magazinele până la ora 21:00, barurile și restaurantele până la ora 18:00, iar de la ora 22.00 nu se mai iese din case. Nu se poate circula între regiuni. Numai în Abruzzo, dacă va rămâne „portocalie”, barurile și restaurantele vor rămâne închise și oamenii nu pot ieși în oraș decât din motive de muncă, sănătate și necesitate.

31-3 ianuarie – revine zona roșie

Revin interdicțiile severe, pentru a bloca petrecerile de la sfârșit de an și prânzurile în familie. Italienii nu vor putea ieși din orașele în care locuiesc, iar din casă o pot face numai pentru motive solide. Cele patru zile ar trebui să îi oprească pe cei care au plănuit petrecerea Revelionului cu prietenii și rudele. Oricine va fi găsit pe stradă fără motiv în aceste patru zile va fi sancționat cu o amendă cuprinsă între 400 și 1000 de euro. Evident, magazinele, barurile și restaurantele vor fi închise.

4-6 ianuarie

Activitățile se redeschid, rămân în vigoare interdicțiile după ora 22:00, precum și circulația între regiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea