Rămâi conectat

Ştirea zilei

Calendar creștin Ortodox luna IANUARIE 2022: Sfântul Vasile, Boboteaza și Soborul Sfântului Ioan, sărbătorite în această lună

Publicat

în

Calendar creștin Ortodox 2022, luna IANUARIE: Sfântul Vasile, Boboteaza și Sfântul Ioan, sărbătorite în această lună

În calendarul creștin ortodox al lunii ianuarie sunt remarcate trei sărbători de mare importanță, în data de 1 ianuarie, Sfântul Vasile cel Mare, în 6 ianuarie, Botezul Domnului și la data de 7 ianuarie, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul.

Citește și: Mesaje de Sfântul Vasile. SMS-uri, URARI şi FELICITARI de Sf. Vasile

1 Sâmbătă † – Taierea Imprejur cea dupa trup a Domnului; Sfantul Vasile cel Mare (Anul Nou. Tedeum)
2 Duminică – Sfantul Serafim de Sarov; Sfantul Silvestru, episcopul Romei – Ap. II Timotei IV, 5-8Ev. Marcu I, 1-8glas 3, voscr. 6

Electrica Furnizare Discount

Predica la Duminica dinaintea Botezului Domnului – Ap. II Timotei IV, 5-8Ev. Marcu I, 1-8glas 3, voscr. 6
Duminica nr: 1


3 Luni – Sfantul Proroc Maleahi; Sfantul Mucenic Gordie
4 Marți – Soborul Sfintilor 70 de Apostoli; Cuviosul Teoctist
5 Miercuri – Ajunul Bobotezei; Sfantul Mucenic Teotempt si Sfanta Mucenita Teona; Cuvioasa Sinclitichia (Post)
6 Joi † – Boboteaza – Botezul Domnului
7 Vineri † – Soborul Sfantului Ioan Botezatorul Dezlegare la peste
8 Sâmbătă – Sfantul Cuvios Gheorghe Hozevitul; Cuvioasa Domnica
9 Duminică – Sfantul Mucenic Polieuct – Ap. Efeseni IV, 7-13Ev. Matei IV, 12-17glas 4, voscr. 7

Citește și: Râul Iordan de Bobotează • Minunea întoarcerii apelor cursului răului Iordan de Bobotează • Iordanul în care a fost botezat Iisus Hristos curge invers. Explicații


Predica la Duminica dupa Botezul Domnului – Ap. Efeseni IV, 7-13Ev. Matei IV, 12-17glas 4, voscr. 7
Duminica nr: 2


10 Luni † – Cuviosul Antipa de la Calapodesti; Sfantul Grigorie al Nisei
11 Marți † – Cuviosul Teodosie cel Mare, incepatorul vietii de obste
12 Miercuri – Sfanta Mucenita Tatiana Post
13 Joi † – Sfintii Mucenici Ermil si Stratonic
14 Vineri – Sfanta Nina; Sfintii Parinti ucisi in Sinai si Rait; Odovania Praznicului Botezului Domnului Post
15 Sâmbătă – Sfantul Cuvios Pavel Tebeul
16 Duminică – Inchinarea cinstitului lant al Sfantului Apostol Petru – Ap. Coloseni III, 4-11Ev. Luca XVII, 12-19glas 5, voscr. 8


Duminica celor zece leprosi – Ap. Coloseni III, 4-11Ev. Luca XVII, 12-19glas 5, voscr. 8
Duminica nr: 3


17 Luni † – Sfantul Antonie cel Mare
18 Marți † – Sfintii Atanasie si Chiril
19 Miercuri – Sfantul Macarie Egipteanul Post
20 Joi † – Sfantul Eftimie cel Mare
21 Vineri – Sfantul Maxim Marturisitorul Post
22 Sâmbătă – Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
23 Duminică – Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla – Ap. I Timotei I, 15-17Ev. Luca XVIII, 35-43glas 6, voscr. 9

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sfântul Ioan. Felicitări de Sfântul Ioan


Vindecarea orbului din Ierihon – Ap. I Timotei I, 15-17Ev. Luca XVIII, 35-43glas 6, voscr. 9
Duminica nr: 4


24 Luni – Sfanta Xenia
25 Marți † – Sfantul Grigorie de Nazianz; Sfantul Bretanion
26 Miercuri † – Sfantul Xenofont, sotia sa, Maria, si fiii lor Arcadie si Ioan; Sfantul Ierarh Iosif cel Milostiv Post
27 Joi † – Aducerea moastelor Sfantului Ioan Gura de Aur
28 Vineri – Sfantul Efrem Sirul, Paladie si Iacob Post
29 Sâmbătă – Aducerea moastelor Sfantului Ignatie Teoforul
30 Duminică † – Sfintii Trei Ierarhi – Ap. Evrei XIII, 7-16I Timotei IV, 9-15Ev. Matei V, 14-19Luca XIX, 1-10glas 7, voscr. 10


Duminica lui Zaheu – Ap. Evrei XIII, 7-16I Timotei IV, 9-15Ev. Matei V, 14-19Luca XIX, 1-10glas 7, voscr. 10
Duminica nr: 5


31 Luni – Sfintii Chir si Ioan

Publicitate

Ştirea zilei

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Publicat

în

Vești bune din partea ministrului Educației: „Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat faptul că zece milioane de teste de salivă pentru COVID-19, destinate preșcolarilor, elevilor și angajaților din învățământ vor fi livrate până la începutul săptămânii viitoare în școli.

„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

Electrica Furnizare Discount

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor.”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Publicat

în

VIDEO| Liderul PNL Alba, Ion Dumitrel, despre semnătura lui Silviu Ponoran pentru demiterea lui Iohannis: „Este unul din primarii de succes în administrație”

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, aflat astăzi, 21 ianuarie 2022, în vizită în județul Alba, a precizat, la o conferință de presă desfășurată la biroul partidului, în legătură cu acțiunea primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, care a semnat demiterea președintelui Iohannis, la inițiativa AUR, următoarele: „Atunci când oamenii acționează împotriva partidului, nu rămân membri de partid”.

În urmă cu o săptămână, prin intermediul unui comunicat remis presei, PNL Alba susținea: „Gestul colegului nostru, primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, de a semna pe lista AUR, pentru demiterea președintelui Klaus Iohannnis, reprezintă, înainte de orice, un episod politic absolut nefericit. PNL a fost și va rămâne un partid în care libertatea de opinie e importantă și prezentă de la dezbatere până la decizie. Pentru absolut orice membru! Dar de aici și până la asocierea directă, publică, inclusiv prin semnătură, a unui liberal cu o formațiune ale cărei acțiuni ridică mari semne de întrebare, este cale lungă și denotă o deviere de la verticalitate, mai ales în ochii celor care te cunosc de o viață.

Electrica Furnizare Discount

Apetitul domnului Ponoran pentru AUR, partid care se joaca de-a demiterea președintelui într-o perioadă în care prioritățile sunt cu totul altele, îl plasează, din păcate, nu într-o „scăpare” de acceptat, cât într-o „ieșire” radicală unilaterală, dincolo de opțiunea colegilor de filială sau de valorile PNL. Un episod public calculat și provocat de dragul scandalului și diversiunii de pionii locali ai unui partid oportunist și speculant ce s-a folosit de orice prilej pentru a manipula, fără nicio soluție reală pentru români în cea mai grea perioadă pe care o traversează, ca toate țările din lume, România.

Îi respectăm primarului Zlatnei valul de încredere pe care îl are, de câteva mandate, din partea concetățenilor. Îi recunoaștem munca uriașă depusă pentru realizarea atâtor proiecte, despre care chiar și domnului primar ar trebui să-i fie clar că sunt rezultatul implicării și susținerii PNL . Ne rămâne regretul că a căzut pradă, sperăm noi, unui impuls de moment și a trecut linia atât de bine delimitată care desparte un cetățean cu drept de vot de un politician votat de oameni sub sigla PNL.”

Astăzi, Ion Dumitrel, a fost galant după ce Cîțu nu și-a făcut temele la capitolul județul Alba:

„Așteptăm un punct de vedere al Biroului Național, în Biroul Județean s-a analizat și s-a discutat, colegul nostru a regretat, sperăm să nu se mai întâmple, așa cum s-a spus în comunicat ne pare rău și îi pare rău pentru greșeală, în activitatea lui în administrație este unul din primarii de succes!”, a declarat pentru ZiarulUnirea.ro, Președintele Consiliului Județean Alba și liderul filialei județene Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Publicat

în

Sistemul de iluminat public din Abrud va fi reabilitat și modernizat. Investiție de aproape 800.000 de lei

Sistemul de iluminat public din multe zone ale orașului Abrud va fi modernizat și reabilitat, printr-o investiție de aproape 800.000 de lei.

Primăria orașului Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții: „Modernizare și reabilitare iluminat public în orașul Abrud, județul Alba.”

Valoarea totală este estimată la 795.000 lei, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

In prezent, in orașul Abrud, se constată existența unui iluminat public neconform, fără a fi realizate nivelele de iluminare recomandate de normele europene. Conform standardelor UE trebuie îndeplinite o serie de cerințe minime impuse, fără însa a supradimensiona sistemele.

Pentru modernizarea iluminatului public stradal din orașul Abrud se va realiza următoarea soluție aprobată în cadrul documentației de avizare a lucrărilor de intervenții: modernizarea iluminatului public prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, cu aparate de iluminat cu tehnologie LED echipate cu un modul telegestiune – controller – (cate unul pentru fiecare aparat), înlocuirea kiturilor de montaj și implementarea sistemului de telegestiune.

Soluția tehnica constă în schimbarea corpurilor de iluminat respectiv montarea a 800 aparate de iluminat cu surse LED, după cum reiese din calculele luminotehnice pentru iluminat rutier amplasate pe stâlpi existenți.

Pentru alimentare se va utiliza rețeaua aeriană existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalațiilor electrice de alimentare.

A fost aleasă ca variantă optimă recomandată deoarece indeplinește toate cerințele aferente temei de proiectare și a standardelor în vigoare, este în conformitate cu expertiza tehnică efectuată și prezintă următoarele avantaje:

  • obținerea unui sistem nou, modern și uniform din perspectiva iluminatului, care va aduce reducerea pentru o parte din costuri: atât întreținerii cât și prin diminuarea pierderilor și dezechilibrelor de rețea;
  • aducerea iluminatului public la valorile minime prescrise în standardele și normele în vigoare;
  • din punct de vedere luminotehnic vor fi eliminate zonele cu umbră și întuneric în zonele vizate;
  • controlul de la distanța al SIP și posibilitatea de a modifica scenariile privind pornire/oprirea și dimmingul aparatelor de iluminat;
  • informarea în timp real privind apariția defecțiunilor în sistem sau a funcționării defectuoase a unuia dintre elemente;
  • creșterea confortului vizual și al siguranței atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietonii angajați în trafic în zonele de risc;
  • reducerea costurilor de întreținere și mentenanță a sistemului față de un sistem de iluminat public clasic,
  • scăderea consumului de energie electrică prin folosirea sistemului inteligent de management prin telegestiune.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare