Rămâi conectat

Actualitate

CALENDAR| Anul școlar 2022-2023: Trei trimestre și 5 vacanțe, propuse de Ministrul Educației. Când începe școala

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CALENDAR| Anul școlar 2022-2023: Trei trimestre și 5 vacanțe, propuse de Ministrul Educației. Când începe școala

Ministrul Educației a anunțat miercuri seara o schimbare structurală masivă a anului școlar următor, prin trecerea de la actuala organizare, pe semestre, la trimestre.

Acesta a vorbit mai întâi despre „secțiuni”, iar mai apoi a nuanțat declarațiile și a spus că este vorba despre trimestre. Edupedu.ro a pus într-o formă grafică, pe calendar, structura propusă de Sorin Cîmpeanu.

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Trimestrul I are 14 săptămâni și ar urma să fie în perioada 5 septembrie -21 decembrie 2022. Trimestrul al II-lea va avea 12 săptămâni, din 9 ianuarie până pe 6 aprilie 2023, iar trimestrul al III-lea va avea 8 săptămâni, între 19 aprilie și 16 iunie 2023.

Noutatea ar fi, pe lângă împărțirea pe trimestre, și vacanța de toamnă, din finalul lunii octombrie, valabilă pentru toți elevii și copiii de grădiniță, în prezent aceasta fiind o vacanță pentru cei din grădinițe și ciclul primar.

Introducerea unei vacanțe în luna februarie, „pentru susținerea sportului”, este o altă noutate.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Datele vacanțelor sunt bazate pe decalrațiile publice ale ministrului Educației.

Robert Avram: „Ne dorim o împărţire cât de cât egală a trimestrelor”

În aceeaşi intervenţie televizată a vorbit şi Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. „Noi mergem înainte cu propunerea pe care am înaintat-o în spaţiul public astăzi. Mai exact, luăm în calcul varianta trimestrelor, însă, indiferent de modul în care va fi divizată structura anului şcolar, solicităm Ministerului Educaţiei să revizuiască această împărţire pe trimestre astfel încât să fie simetrice, cu durată aproximativ egală.” a spus el, arată DCNEWS.ro.

Şcoala Altfel şi Săptămâna Verde, pe lângă cele 5 vacanţe propuse

Ministrul Cîmpeanu a venit cu clarificări suplimentare după ce reprezentantului elevilor a spus că-şi doreşte o echilibrare a perioadelor de învăţare alternate cu vacanţe: „Propunerea vine să rezolve exact ceea ce reclamă elevii pe bună dreptate – o echilibrare între cele trei porţiuni de studiu care să alterneze cu perioade de vacanţă. Faptul că avem în vedere introducerea, pe lângă vacanţă, a unei săptămâni Şcoala Altfel şi a unei Săptămâni Verzi vine, de asemenea, să îmbunătăţească ritmul de acumulare a cunoştinţelor şi competenţelor de către elevi.”

Sursa: edupedu.ro, dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea