Calea ferată dintre Coșlariu și Simeria va fi reabilitată cu fonduri europene de circa 200 de milioane de euro. Trenurile vor atinge apoi viteze de până la 160 de km/h

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Linia de cale ferată dintre localităţile Coşlariu (Alba) şi Simeria (Hunedoara) va fi renovată printr-o investiţie de aproape 200 milioane de euro din Fondul de coeziune, urmând ca trenurile să circule cu viteze între 120 şi 160 de km/h, a anunţat, marţi, Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Conform sursei citate, 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în renovarea liniei de cale ferată dintre localitățile Coșlariu și Simeria, în zona centrală a României, lucrările urmând să permită garniturilor de tren să circule cu viteze între 120 și 160 km/h.

ELIT

Astfel, durata deplasării între cele două localități se va reduce cu aproximativ 45 de minute.

În urma acestor lucrări, 868.000 de persoane vor beneficia de conexiuni mai rapide între cele două regiuni, în special locuitorii din județele Alba și Hunedoara.

În plus, proiectul va permite creșterea capacității liniei în termeni de trafic pentru transportul de mărfuri, acest lucru contribuind la creșterea economică pe plan local.

„Modernizarea acestei linii de cale ferată va stimula competitivitatea economică a regiunilor Centru și Vest din România și va contribui la protejarea mediului înconjurător, îmbunătățind, astfel, în mod concret, calitatea vieții cetățenilor români”, a declarat Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

„Lucrările urmează să fie finalizate în anul 2020”, se menționează în comunicat.

foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Alex 28 septembrie 2017 at 3:05

DOUA SUTE MILIOANE EURO pentru 70 km. Furt pe fata.

andrada 28 septembrie 2017 at 10:12

Si ce faceti cu lucrarile in curs ? Linia ferata Catre Blaj si Copsa Mica ? Cat va mai dura, inca 10 ani ?

Comentariile sunt oprite