Rămâi conectat

Curier Județean

Cafeneaua culturală aniversară și Caravana literară a scriitorilor în Școală, ultimele ediții din acest an ale proiectelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna decembrie Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine cu un cadou inedit pentru cititori: ultimele ediții din acest an ale proiectelor ,,Cafeneaua culturală aniversară” și ,,Caravana literară a scriitorilor în școli” avându-l ca invitat special pe scriitorul și cantautorul Adrian Sărmășan.

Rolul unei biblioteci publice într-o comunitate este și acela de a păstra vie în rândul membrilor comunității opera unor personalități culturale contemporane care au ajuns la vârsta la care se poate spune pe bună dreptate că au contribuit în mod esențial la îmbogățirea patrimoniului cultural național.

Pornind de la acest obiectiv, luni 18 decembrie 2017, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, ultima ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare. În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba, personalităților culturale născute în luna decembrie. Aceștia sunt: Ioan Bocșa, Iosif Fiț, Vasile Remete și Angela Târziu. Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și reprezentanți ai administrației locale.

Momentele artistice din cadrul evenimentului vor fi susținute de pianista Diana Dava Barb și de cantautorul Adrian Sărmășan, care va fi prezent la Alba Iulia și la ultima ediție a proiectului ,,Caravana literară a scriitorilor în școala”. Caravană va poposi în data de 17 decembrie 2017 în mijlocul elevilor de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Alături de Adrian Sărmășan vor mai fi prezenți la colegiul militar scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Petre Paul și Daniela Floroian.

Proiectele fac parte din Programul minimal 2017 al instituției 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10 Carvana literară a scriitorilor în școală.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba. Vor oferi cadouri simbolice fiecărui sărbătorit, Compania Jidvei și magazinul Selgros, cărora le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea