Ziarul Unirea

Cadrele didactice ar urma să primească bonus de 500 de euro, după modelul medicilor: PROPUNERE

După modelul medicilor, pentru că vor fi expuși în lupta cu pandemia, profesorii și personalul auxiliar din învățământ ar putea primi bonus de 500 de euro, spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. El precizează că social-democrații vor propune o inițiativă în Parlament, anunță MEDIAFAX.

„Încercăm să facem ceea ce s-a făcut pentru doctorii din România, pentru medici și pentru personalul auxiliar. Așa cum știți, începe școala și dascălii, profesorii și personalul auxiliar vor fi implicați în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși. Vom gândi o inițiativă pe care o depunem mâine, poimâine cel târziu, prin care și profesorii să beneficieze de același tip de bonus, anume echivalentul a 500 de euro, 2500 de lei, pentru că sunt extrem de expuși în această perioadă de deschidere a școlilor”, anunță Alfred Simonis.

ELIT

El spune că social-democrații nu au decis dacă prevederea va fi inclusă în rectificarea bugetară sau va fi inițiativă distinctă.

„O să găsim mecanismul să nu pice în sarcina autorităților locale. (…) E important să fie motivați și recompensați”, mai spune liderul deputaților PSD.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419