Buna desfășurare a competițiilor sportive și siguranța participanților, în vizorul Instituției Prefectului – Județul Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Marți, 27 februarie a.c., cu începere de la ora 10.00, la sala Mihai Viteazul din sediul Instituției Prefectului – județul Alba, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Județene de Acțiune Împotriva Violenței în Sport Alba, prezidată de subprefectul Monica Popescu.

Ordinea de zi a şedinţei Comisiei Județene de Acțiune Împotriva Violenței în Sport Alba a cuprins următoarele teme: raport privind activitatea Comisiei în anul 2017; analiză asupra nivelului de violență în sport din județul Alba înregistrat în anul 2017 comparativ cu anul 2016; număr de activități antisociale – contravenții și infracțiuni – consemnate; diverse.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În anul 2017 Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba a organizat și executat pe linia gestionării copetițiilor și jocurilor sportive 82 de misiuni. În județul Alba, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive de nivel național – baschet și volei, a celor de fotbal din eșaloanele 3,4 și 5, precum și a celor școlare sau organizate de cluburi sportive, instituții publice, administrații locale sau județene nu s-au consemnat fapte antisociale grave.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Este de remarcat faptul că în anii 2016 și 2017, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba nu a aplicat sancțiuni contravenționale și nici nu a încheiat acte de sesizare a unor fapte de natură penală pe timpul competițiilor sau jocurilor sportive gestionate. În concluzie, competițiile și jocurile desfășurate pe raza județului și care au fost declarate la Inspectoratul de Jandarmi Județean s-au desfășurat în condiții de siguranță.

Cu toate acestea se constată o necunoaștere de către organizatorii de competiții și jocuri sportive a legii nr.4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în special în ceea ce privește responsabilitățile organizatorului, termenul de declarare a competiției sportive la unitatea de jandarmi, verificarea arenei sportive din prisma legii și nu a regulamentului de organizare și îndeplinirea cu responsabilitate a măsurilor transpuse în planul de acțiune, sens în care se vor organiza activități de informare pe această linie.

Subprefectul județului Alba, doamna Popescu Monica a solicitat efectuarea unei adrese de informare către toate unitățile administrativ – teritoriale din județ, precum și către organizatorii de competiții sportive județene asupra condiiților care trebuie respectate pentru a asigura buna desfășurare a concursurilor și siguranța participanților. Subprefectul Monica Popescu a solicitat totodata asigurarea asistenței medicale în condiții corespunzătoare și a insistat asupra necesității absolviririi cursurilor pe situații de urgență de către asistenții medicali.

Instituția Prefectului – Județul Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419