Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Buletine de vot cu fotografii ale candidaților la alegerile parlamentare – propunerea unui senator UNPR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul UNPR Constantin Popa propune introducerea pe buletinul de vot a fotografiilor candidaților pentru alegerile parlamentare.

Acesta a precizat că va va depune în acest sens o inițiativă legislativă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform acestuia, această modificare a buletinelor de vot va permite o mai precisă individualizare a candidaților, va elimina confuziile nedorite și va descuraja absenteismul.

Senatorul UNPR susține că ‘propunerea a venit, practic, din partea alegătorilor și permite păstrarea a ceea ce a fost bun din votul uninominal’.

‘Lista de candidați prezentată electoratului sub forma unei simple înșiruiri de nume nu permite alegătorului o identificare clară a persoanelor, lăsând loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe lângă nume, prenume și formațiune politică, la o mai bună individualizare a candidaților’, a spus Popa.

Potrivit senatorului, inițiativa sa legislativă vine în special în sprijinul ‘persoanelor în vârstă sau cu o pregătire precară, foarte numeroase în țara noastră, precum și a celor care, de regulă, refuză să meargă la vot pe motiv că nu cunosc candidații’. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea