Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bugetul municipiului Alba Iulia pe 2014 a fost adoptat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Unii consilieri PSD au cerut amânarea construcției parcului de Skateboard și mai puțini bani pentru unele evenimente

vot in CL Alba IuliaBugetul municipiului Alba Iulia pe anul 2014 ”a trecut” astăzi, în ședința de Consiliu Local cu o majoritate covârșitoare de voturi ”pentru” – 18, și doar 2 abțineri. Consensul a fost deplin între consilierii PDL și PNL (ale căror amendamente au fost luate în considerare încă de la întocmirea proiectului) însă a existat o încercare de ”rezistență” din partea unor consilieri PSD, care nu a avut, însă, nici un efect asupra votului final.

Astfel, Bogdan Medrea a propus un amendament prin care să se amâne construcția parcului de Skateboard și a cerut ca banii (2,1 milioane de lei) să fie folosiți la reabilitarea unor străzi (amendament care a ”căzut” la vot) și, tot cu gândul la infrastructură, Vasile Crișan a propus să fie ”tăiați” bani de la unele evenimentele culturale care, în opinia sa, sunt bugetate cu sume prea mari de bani – dar până la momentul votului s-a răzgândit și nu și-a mai susținut amendamentul.

Reamintim că în Bugetul pentru acest an a fost prevăzută o sumă de 72 de milioane de lei pentru obiective de investiții și lucrări de reparații (din care 24,5 milioane sunt din bugetul local (inclusiv excedent), 27 de milioane din creditele contractate, peste 13 milioane de lei din fonduri nerambursabile iar aproximativ 7 milioane de lei vin de la bugetul de stat).

Între priorități se numără finalizarea lucrărilor în Parcul Dendrologic din Valea Popii și în zona interioară a Cetății, lucrări de extindere la retele de apă în zona Micești și câteva străzi din Alba Iulia, finalizarea lucrărilor de modernizare a ieșirii din municipiu spre Micești, reabilitarea unor străzi din cartierele Bărăbanț, Oarda, Micești și Partoș, precum și lucrări de întreținere și reparații la unități de învățământ și amenajarea unei creșe de cartier.

Au fost prevăzute prevăzute fonduri pentru cofinanțarea reabilitării Bazinului Olimpic (630.000 de lei) și pentru dotarea acestuia cu un sistem de control acces și monitorizare video (440.000 de lei); 2,8 milioane de lei sunt alocați pentru modernizarea zonei de agrement de la Schit iar alți 2,1 milioane de lei sunt alocați pentru dotări și lucrări de infrastructură în scopul amenajării parcului de Skateboard.

De asemenea, sunt alocate sume pentru refuncționalizarea zonei centrale (str. Tudor Vladimirescu) – peste 3 milioane de lei; sisteme de supraveghere și dotări pentru siguranța circulației – 750.000 de lei și amenajarea de sensuri giratorii în zonele Stadion, Cimitir, Cloșca și Vasile Goldiș – 360.000 de lei. Nu în ultimul rând, pentru reparații curente și periodice la drumuri și trotuare, în bugetul local pentru 2014 a fost prevăzută o sumă de peste 1,8 milioane de lei.

Pentru partea de evenimente culturale a fost prevăzută suma de 3,4 milioane de lei iar ca ajutor financiar pentru susținerea bisericilor a fost alocată suma de 170.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea