Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bugetarii, mai interesați de siguranța locului de muncă decât de salariu. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bugetarii, mai interesați de siguranța locului de muncă decât de salariu. STUDIU

Angajații din sectorul public au ca prioritate asigurarea stabilității locului de muncă, în detrimentul concentrării pe salariu și beneficii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit unui studiu publicat recent de o companie specializată în training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaționale, rezultatele arată că aproape trei sferturi (74%) dintre liderii din sectorul public consideră că siguranța locului de muncă reprezintă un criteriu de atractivitate foarte important pentru angajații de la stat.

Potrivit Ascendis, pachetul salarial şi de beneficii este considerat foarte important de către doar de 35% dintre respondenţi, iar dacă în unele sectoare din mediul privat distanţa faţă de job este un criteriu eliminatoriu pentru candidaţii care aplică pentru un loc de muncă, în sectorul public acesta este un criteriu puţin important din punct de vedere al atractivităţii postului vizat.

Un alt rezultat al studiului arată că posibilităţile de dezvoltare a competenţelor, dar şi oportunităţile de promovare sunt foarte importante pentru circa o treime dintre respondenţi.

Atunci când vine vorba despre metodele de creştere a performanţei din sectorul public, peste 60% dintre liderii chestionaţi consideră că îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor şi implementarea unui sistem de remunerare pe bază de performanţă ar fi cele mai eficiente metode de a îmbunătăţi performanţa instituţiei în care activează.

De asemenea, peste jumătate dintre liderii din sectorul public (52%) sunt de părere că angajaţii din instituţiile pe care le coordonează au un grad ridicat sau foarte ridicat de expertiză.

În acelaşi timp, 5% din totalul respondenţilor susţin că angajaţii din instituţia pe care o conduc au un grad scăzut sau foarte scăzut de expertiză, pentru că „angajările se fac pe pile/relaţii, nu pe competenţe”.

Studiul a fost realizat de Ascendis în parteneriat cu Ghidul Primăriilor, în perioada 9 – 19 mai 2023, pe un eşantion de 120 de lideri din sectorul public, dintre care 40% angajaţi ai autorităţilor locale, iar 32% fac parte din echipa unei autorităţi centrale.

Rezultatele cercetării au fost prezentate în cadrul unui eveniment organizat la Banca Naţională a României (BNR).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea