Bucurii de Crăciun, de la elevi şi cadre didactice de la Şcoala “Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, pentru copii defavorizaţi care învaţă în mediul rural

 ion agarbiceanuÎn luna decembrie, elevii claselor a VI-a B  şi a VIII-a B de la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, sub îndrumarea doamnelor profesoare Elena Negrescu, Ana -Maria Samson, Mariana Salomia Maierescu şi Loredana Groza, bibliotecara şcolii,  au  desfăşurat proiectul de voluntariat Ajută-ne să dăruim o bucurie de Crăciun!, parte integrantă a proiectului judeţean „Miniludoteca – alternativă educaţională prin joc”, iniţiat de asociaţia GISAS, condusă de doamna prof. Groza Rodica de la Liceul Tehnologic Sebeş.

 Proiectul a reunit elevi şi cadre didactice din mai multe şcoli din judeţ: Liceul Tehnologic Sebeş, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud, Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia şi  Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia.

În cadrul acestui proiect, în şcoala gimnazială „Ion Agârbiceanu” s-au desfăşurat mai multe activităţi propuse de elevi, cu scopul de a strânge fonduri pentru a ajuta copiii defavorizaţi care învaţă în mediul rural. Obiectivul principal al proiectului este amenajarea unei miniludoteci la Şcoala Gimnazială din localitatea Ohaba, care să cuprindă cărţi, obiecte educative, jocuri interactive, jocuri logice, matematice, jocuri cu meserii, jocuri de societate, puzzle, lego şi jocuri de socializare: şah, Remi, Monopoly, Piticot, Nu te supăra, frate etc.

INFORMARE COVID-19

  ion agarbiceanu 1Prima acţiune a avut loc joi, 11 decembrie 2014, la Alba Mall şi a constat în organizarea unei   (felicitări, globuri, diverse podoabe pentru bradul festiv etc.), obiecte realizate cu multă migală, bucurie şi entuziasm de către elevii claselor a I-a C, a III-a A, a V-a A, a V-a B, a VII-a C, a VIII-a B şi a VI-a B, ajutaţi cu multă dăruire de învăţători, diriginţi şi psihologul şcolii. Acţiunea a fost una de succes, elevii organizatori reuşind să vândă aproape toate obiectele confecţionate şi să strângă o sumă frumoasă.

 „Multumim părinţilor, elevilor, cadrelor didactice, serviciului administrativ  de la Alba Mall precum şi tuturor oamenilor cu suflet care ne-au sprijinit în reuşita acestei acţiuni”, a transmis  responsabilul de proiect, prof. Mariana Salomia Maierescu.

 Următoarea activitate a avut loc miercuri, 17 decembrie,  când elevii şcolii au putut viziona un film în laboratorul de informatică. Joi, 18 decembrie elevii implicaţi în proiect au pregătit pentru colegii lor un spectacol de teatru presărat cu colinde pentru a aduce Spiritul Crăciunului în şcoala lor.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...