Rămâi conectat

Actualitate

BOMBE alimentare: O masă de post are până la 50 de E-uri, anunță InfoCons

Ziarul Unirea

Publicat

în

BOMBE alimentare: O masă de post are până la 50 de E-uri, anunță InfoCons

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia şi o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri, potrivit unui comunicat al InfoCons.

„De pildă, pâinea conţine până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri”, se menţionează în comunicat.

Astfel, cu ajutorul aplicaţiei Gratuite InfoCons, consumatorii află instant prin scanarea codului de bare de pe ambalajul pâinii, al pateului de post, al margarinei, al unei halva, al sucului tip ceai, al gumei de mestecat, câte E-uri consumă, dar şi care sunt tipurile acestora.

„Aplicaţia InfoCons oferă consumatorilor toate informaţiile despre aditivii alimentari regăsiţi într-o astfel de gustare. Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul total de E-uri şi de câte ori se repetă acestea în gustarea de post”, se menţionează în comunicat. Conform sursei citate, într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia şi suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea pe zi a unei cantităţi de 5 grame de sare. Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomandată pe zi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

”Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat ţin Post, dar şi pentru cei care înţeleg ca şi mod de viaţă să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume. Dar, din păcate, E-urile, coloranţii, conservanţii sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenţionarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înţelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoştinţă de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii şi pentru părinţii lor. Există şi o soluţie pentru a fi mai informaţi, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim! Alegem în cunoştinţă de cauză, descărcând Aplicaţia gratuit゠InfoCons, care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm şi alergenii şi totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare”, a declarat Sorin Mierlea, Preşedinte InfoCons.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea