Rămâi conectat

Sport

Bogdan Petric, oficial Metalurgistul Cugir, gest superb de fair play:  “Vă rugăm: Nu lăsați Unirea Alba Iulia să moară!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dușmănia exacerbată dintre Cugir și Alba Iulia, ce a cunoscut episoade fotbalistice încrâncenate în anii ’90, când ambele grupări activau în Divizia B, este amintire. Războaiele dintre cele două formații, meciurile ce inflamau spiritele în cele două orașe, au fost înlocuite în 2021 cu un rar gest de fair play.

La finele disputei de sub Drăgana, câștigată de amfitrioni cu scorul de 2-0 (2-0), goluri reușite de Ciprian Selagea și Ionuț Grozav, fotbaliști formați în Cetatea Marii Uniri, oficialii “roș-albaștrilor” au dat dovadă de civilizație prin Bogdan Petric, managerul sportiv al grupării cugirene.

Astfel, în loc să jubileze că a învins o echipă rivală (al 4-lea joc direct consecutiv adjudecat), să se bucure pentru că o echipă adversă are probleme, oficialul Metalurgistului a ținut să tragă un semnal de alarmă în privința Unirii Alba Iulia, echipă ce suferă din punct de vedere financiar, dar și sportiv, aflându-se în cel mai critic moment al ultimului deceniu.

Citește și: FOTO: Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia 2-0 (2-0) | Derby „de Alba” început cu 29 de minute întârziere, dintr-un motiv incredibil!!!

Mesajul postat pe pagina oficială AFC Metalurgistul Cugir 1939 vorbește de la sine și reprezintă în primul rând o formă de respect. “Astăzi adversari, în afara terenului colegi și prieteni, vrem să îi felicităm pe pentru că în ciuda greutăților, meci de meci intră și joacă cu sufletul pentru a duce tradiția fotbalului albaiulian mai departe. E atât de greu să construiești ceva frumos, însă atât de ușor să distrugi, astfel că de la Cugir, vă rugăm: Nu lăsați Unirea să moară! Istoria trebuie să meargă mai departe!”, este mesajul postat pe rețelele de socializare. De altfel, din pricina crizei Unirii Alba Iulia, în efectivul condus de Lucian Itu sunt în prezent 4 foști echipieri ai “alb-negrilor”: I. Grozav, P. Păcurar, Vitinha și Selagea. Apăsată de problemele pecuniare, gruparea din “Cealaltă Capitală” mizează pe un efectiv întinerit forțat și este ultima în ierarhia Seriei a 9-a cu doar 4 puncte.

La urma urmei, într-o lume nebună, normalitatea devine o excepție și tocmai de aceea apelul venit din Cugir dinspre rivala sportivă a Unirii Alba Iulia merită privit în adevărata sa amplitudine. Felicitări pentru atitudine!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Optimum Alba Iulia și GT Sport, două cluburi de mare tradiție în fotbalul juvenil, s-au unit!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Optimum Alba Iulia și GT Sport Alba Iulia, două cluburi de mare tradiție în fotbalul juvenil și-au strâns mâna pentru Alba Iulia. Din 8 iulie 2024 se pregătește Un cadru OPTIM pentru performanță! Optimum Alba Iulia si GT Sport, două dintre cluburile cu cea mai mare rezonanță din fotbalul albaiulian au hotărât să-și unească destinele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea