Rămâi conectat

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia 2-0 (2-0) | Derby „de Alba” început cu 29 de minute întârziere, dintr-un motiv incredibil!!!

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a câștigat, sub Drăgana, penultimul derby „de Alba” al anului, scor 2-0 (2-0), cu Unirea Alba Iulia, partidă decisă de golurile foștilor uniriști Ciprian Selagea (32, penalty, pentru henț, prima reușită în „roșu-albastru”) și Ionuț Grozav (45), un joc ce a fost la un pas să nu se dispute. Meciul de sub Drăgana, început cu 29 de minute întârziere, putea să intre în istoria fotbalului românesc, întrucât centralul a avut probleme cu vizele medicale ale celor două formații.

Cugirenii s-au impus pentru a 4-a oară consecutiv în fața rivalilor din Cetatea Marii Uniri, iar „lanterna roșie”, ce a încercat să pună probleme și a evoluat curajos, a fost cu gândul la duelul de foc, de „totul sau nimic” cu Viitorul Cluj, de runda viitoare, uniriștii având un singur punct în ultimele 6 dispute. Dacă Sebastian Itu (15 ani și 8 luni, fiul antrenorului Lucian Itu) a bifat primul meci în Liga a 3-a, „alb-negrii” au apelat în final la trei tineri, An. Moldovan, Jurj și Oneț, ultimii doi debutanți pe a treia scenă.

„O victorie realizată în condiții aparte, ținând cont de întârzierea cu care a debutat jocul și acele momente de confuzie. Important este faptul că am fost concentrați și ne-am apropiat punctele puse în joc. Băieții merită felicitări pentru atitudine și modul în care s-au conectat la joc. În privința lui Sebastian, fiul meu, i-am prilejuit debutul la seniori într-o dispută cu Unirea Alba Iulia. Este la început de drum, mai are mult de muncă și îmi doresc să mă depășească în privința carierei de jucător„, a declarat Lucian Itu.

Electrica Furnizare Discount

O premieră și pentru mine ceea ce s-a petrecut înaintea partidei. Până la urmă este foarte bine că s-a jucat, întrucât era păcat să se anuleze un spectacol de calitate. Am întâlnit o echipă evident superioară, însă în anumite momente ne-am ridicat cât de cât la nivelul adversarului. La final am prilejuit debutul altor doi copii, ce merită aprecieri pentru modul cum se dedică fotbalului. Cu Viitorul Cluj este un meci foarte important. Trebuie să găsim puterea să capacităm toate energiile de care dispunem pentru a câștiga„, a spus Valentin Sinescu.

 

Partida dintre Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia a fost la un pas să nu se dispute, dintr-un motiv incredibil, unic la un joc de fotbal! În etapa a 2-a a returului, centralul M. Spînu (București) a considerat că cele două echipe nu au vize medicale conforme cu regulamentul și nu a dorit să dea drumul jocului. Mai precis acesta s-a legat de faptul că pe ștampila aplicată de medicul sportiv Ana Țăran, la care apelează de ani buni toate echipele din Alba, din  Liga a 3-a, volei sau baschet sau handbal, nu apare cuvântul „clinică”!!!  Momente de confuzie, ce au indus în eroare pe cei prezenți, de la oficiali și antrenori, până la persoanele din tribune.Ce s-ar fi întâmplat, de pildă, dacă nu s-ar fi jucat? Cine ar fi pierdut la „masa verde” și cum erau analizate rezultatele din anterioarele etape?

Asta întrucât este etapa a 11-a a Ligii a 3-a și până în prezent cele două conjudețene au evoluat în aceleași condiții, fără a avea probleme sesizate de precedentele brigăzi delegate! După lungi insistențe, în cele din urmă, după ce s-a apelat la informări dinspre FRF și Comisia Centrală a Arbitrilor, centralul a cedat și a permis să se dispute partida, începută cu 29 de minute întârziere.

*1-0, MIN. 32: SELAGEA a transformat un penalty, în stânga lui Bartok. După gol, fostul căpitan al Unirii nu s-a bucurat în semn de respect fată de fosta echipă. Lovitura de pedeapsă a fost  acordată la o intervenție a lui Mocan, considerată henț, la un șut-centrare trimis de Tăban

*2-0, MIN. 45: I: GROZAV, un alt fost unirist, a marcat cu un șut de la 30 de metri în dreapta portarului

La reluare, prima ocazie Bîrdea (56) – șut peste transversală de la 20 de metri. M. Lupu (66) a șutat de la 16 careuluib puțin peste. M. Lupu (87) – reluare cu capul puțin alături

În minutul 4, Tăban a șutat în transversală de la 16 metri. S. Tineiu (6) scăpat singur perpendicular a șutat, dar a parat Opric. Bartok (18) intervenție excelentă la șutul lui Vitinha din unghi. Ocazie mare Fetița (24) reluare la colțul lung, reflex extraordinar R. Opric. După deschiderea scorului Bârdea (36)a șutat puțin peste transversală de la 20 de metri

În formula gazdelor, debutant în Liga a 3-a, este Sebastian Itu (15 ani și 8 luni), fiul antrenorului principal al gazdelor Lucian Itu. În finalul meciului au debutat în eșalonul terț și uniriștii Emil Jurj (n. 2005) și Darius Oneț (n. 2004).

“Roș-albaștrii” au 4 victorii la rând pe propria arenă și vin după festivalul de la Jucu contra “virușilor verzi”, scor 7-1, iar oponenții au strâns un singur punct și un singur gol în ultimele 5 jocuri. Gruparea din Cetatea Marii Uniri suferă în disputele contra rivalei, din 8 dueluri câștigând unul (în septembrie 2017, pe “Cetate”, scor 2-1), nu a înscris deloc la Cugir (o singură remiză) și are trei eșecuri succesive, ultimul acum două luni, acasă, un 2-3, cu un gol Cocan în prelungiri (fază la care uniriștii au acuzat ofsaid).

Echipe:

Metalurgistul: R. Opric – Tăban (82, Vlădia), S. Itu (82, L. Contra), I. Grozav, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, P. Păcurar (82, Udrea), Nicula (64, Andriuc) – Selagea (64, Cocan), M. Lupu; rezerve: Perjeriu, M. Neagu, Al. Popescu, Tănăsescu. Antrenor Lucian Itu – principal.

Unirea Alba Iulia: Bartok – Hai (90, Jurj), Mâlnă, Al. Giurgiu/cpt, V. Codrea, Mocanu – S. Tineiu (46, Bakcsi), Dehelean (90, Oneț), Bîrdea, Pocol (82, An. Moldovan) – Fetița. Pe bancă: Sîntoma,  Lupea, C. Dănilă, Cl. Morariu. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Arbitri M. Spînu, D. Călin, S. Oancea (toți București) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), S. Găman (Tg. Jiu)

Avertismente: Boldea (23), M. Lupu (51)/ Mocan (32)

Publicitate

Sport

CS Ocna Mureș, clasare liniștită în eșalonul terț după 15 runde | Antrenorul Paul Ciucă: “Nu pot să mă declar nemulțumit”

Publicat

în

CS Ocna Mureș, la al doilea sezon consecutiv petrecut pe a treia scenă va trece cumpăna dintre ani poziționată pe locul al 6-lea în Seria a 9-a a Ligii a 3-a.

“Soda dragă” a strâns 16 puncte în 15 jocuri și este într-o postură relativ liniștită: la 5 puncte de locul al 9-lea, retrogradabil (Sănătatea Cluj, 11 puncte), dar și la 8 “lungimi” de Viitorul Cluj (24 de puncte), situată pe locul al 4-lea, ultimul ce asigură prezența în play-off. Un parcurs echilibrat, dovedit și de parcursul defalcat, acasă – locul 7 (11 puncte), deplasare – tot locul 7 (5 puncte).

Gruparea din orașul salin a trecut prin mari transformări în intersezon, modificându-și din temelii efectivul, 13 achiziții și 11 plecări, cu prepnderență pe filiera găldeană (foști elevi ai noului “principal” veniți în acest an în ambele perioada de transferuri). Pe banca tehnică a fost instalat Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba (cu peste 6 ani petrecuți la Galda de Jos), acesta pregătind a treia echipă de Liga a 3-a din carieră, după CSM Sebeș și Industria.

Electrica Furnizare Discount

Suntem la jumătatea drumului în acest campionat și întotdeauna este loc de mai bine, dar per ansamblu nu pot să mă declar nemulțumit. Suntem pe locul 6, dar cu puțin mai multă șansă și cu arbitraje mai corecte puteam fi mai sus. Teoretic am avut meciurile mai grele, urmează să jucăm cu ultimele două clasate, dar până în primăvară lucrurile se pot schimba și componența loturilor poate fi alta. Apoi se joacă cu play-off și play-out, practic începe alt campionat, deci drumul e lung. Acum urmează pauza competițională, apoi perioada pregătitoare premergătoare celei de-a doua părți a sezonului, în care încercăm să întărim lotul și cu o pregătire bună să ne prezentăm bine la startul jocurilor oficiale. Este momentul analizelor și al planurilor pentru a fi și mai bine în partea a doua a stagiunii. Le mulțumesc pe această cale suporterilor, care atunci când li s-a permis accesul la stadion și-au făcut simțită prezența și chiar ne-au dat putere și curaj. Îi așteptăm în primăvară să ne fie alături și împreună să ne bucurăm de rezultate bune. Hai Soda!”, a transmis Paul Ciucă, antrenorul în vârstă de 41 de ani.

*Egali cu campionatul trecut!

Acest sezon poate fi considerat, până în prezent, cel mai bun din ultimele 3 petrecute pe a treia scenă fotbalistică. Cele 16 puncte acumulate (golaveraj 20-31) reprezintă bilanțul întregului campionat trecut, încheiat pe penultima poziție, cu același număr de puncte și un golaveraj mai modest (24-39). Iar comparația cu celălalt campionat este mai sugestivă: în ediția 2018/2019 CS Ocna Mureș a terminat pe ultima poziție a Seriei a 4-a, a și retrogradat după numai un sezon, cu o zestre subțire, de doar 10 puncte.

Citește mai mult

Sport

Astăzi, în Grecia, un nou examen european pentru “mândria Albei” | PAOK Thessaloniki – Volei Alba Blaj, în manșa tur a optimilor de finală ale Cupei CEV

Publicat

în

În această seară, de la ora 19.00 (aceeași oră și în România), în manșa tur a optimilor de finală ale Cupei CEV, Volei Alba Blaj joacă în deplasare cu PAOK Thessaloniki, o formație debutantă în acest sezon în cupele europene.

Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia și principala urbe din regiunea Macedonia, este cunoscut românilor prin prezența antrenorului Răzvan Lucescu, cu al doilea mandat pe banca “alb-negrilor”, dar mai ales prin atracțiile turistice descoperite an de an de conaționalii dornici să se bucure de vechea Elada.

Cu 13 victorii din tot atâtea posibile în acest sezon, în 4 competiții diferite, sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, echipa din “Mica Romă” are în față al 53-lea meci continental (un bilanț de 28 de victorii și 24 de înfrângeri), bifând 3 finale în ultimii 4 ani. După ce a câștigat Cupa Greciei în 2021, PAOK, condusă de antrenorul Takis Floros, la prima campanie europeană, a reușit să elimine în turul precedent campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, după o dublă victorie, 3-0 în deplasare și 3-2 la Salonic.

Electrica Furnizare Discount

*Olga Strantzali și Milagros Collar

Va fi o întâlnire aparte pentru două dintre voleibaliste, adversare la fileu, grecoaica Olga Strantzali și spanioloaica Milagros Collar (a jucat în 2013/2014 la Blaj, are 5 sezoane petrecute în România, ultimul la Dinamo, până în vară).

Este primul meu an în România, la început nu știam la ce să mă aștept, dar am găsit o echipă foarte profesionistă din toate punctele de vedere, coechipiere, staff, conducere, muncim bine și avem parte de toate condițiile. PAOK Salonic este o echipă mare în Grecia, care devine, de la an la an, tot mai puternică. Știu că PAOK are obiective mari în acest sezon, iar asta se vede și la nivelul lotului de jucătoare. Vor fi două meciuri grele, intense, dar sper că noi ne vom califica! Nu este un secret că obiectivul nostru este să câștigăm tot ceea ce se poate în România, avem această capacitate. În ceea ce privește Cupa CEV, abordăm cu încredere fiecare meci, fiecare tur și vom vedea cât de departe vom ajunge în această competiție. Avem o echipă puternică și cred cu tărie în noi!”, a transmis Olga Strantzali, prezentă cu naționala Greciei la Europeanul din acest an.

„Abordăm cu încredere disputa din Grecia, atmosfera este foarte bună și vrem să continuăm rezultatele pozitive din acest sezon. Întâlnim o echipă puternică, formată din jucătoare cu experiență, care are un sezon intern foarte bun. Am studiat jocul adversarelor, nu va fi ușor și consider că înaintea primului meci, șansele sunt egale. Totuși, nu avem presiune, pentru că vom juca acasă returul, dar vrem să obținem un rezultat să ne avantajeze. Pentru asta, trebuie să arătăm cel mai bun nivel posibil”, a transmis antrenorul Stevan Ljubičić.

După 12 etape, PAOK Salonic ocupă locul doi în clasament, cu 10 succese și două înfrângeri, la două puncte în spatele liderului Panathinaikos Atena, pe care îl va întâlni sâmbătă. Meciul retur dintre Volei Alba Blaj și PAOK Salonic se va desfășura marți, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Echipa calificată va întâlni, la primăvară, în sferturile celei de-a doua întreceri contientale ca importanță învingătoarea dintre Volero Le Cannet (Franța) și VK UP Olomouc (Cehia), cunoștințe mai veci ale grupării din Alba.

Citește mai mult

Sport

În al 4-lea an consecutiv, “lanternă roșie” din Alba: Unirea Alba Iulia iernează pe ultima poziție a Seriei a 9-a!

Publicat

în

S-a tras cortina peste eșalonul terț și pentru al 4-lea an consecutiv Alba are o “lanternă roșie”, întrucât Unirea Alba Iulia iernează pe ultima poziție a Seriei a 9-a.

Precedentele situații au fost în 2018 – CS Ocna Mureș (un punct în 15 etape în Seria a 4-a, a terminat stagiunea pe aceeași poziție), 2019 – Industria Galda (8 puncte din 15 jocuri în Seria a 5-a, campionat întrerupt după o rundă din retur, din cauza pandemiei de coronavirus) și 2020 – tot Industria Galda (4 puncte în 10 confruntări, a încheiat sezonul cu 6 puncte, tot pe ultimul loc și a retrogradat după un baraj cu Pobeda Star Bisnov, din Timiș).

Raportat la stagiunea anterioară, situația este următoare pentru conjudețene: *Metalurgistul Cugir – acum locul doi (36 de puncte în 15 etape), anul trecut tot poziția a doua (23 de puncte în 10 dispute); *CS Ocna Mureș – poziția a 6-a (16 puncte), sezonul precedent clasare pe penultimul loc (6 puncte); *Unirea Alba Iulia – “lanternă roșie” (8 puncte), în 2020 locul al 6-lea (13 puncte).

Electrica Furnizare Discount

Rezultă constanță pentru gruparea de sub Drăgana, o ascensiune în cazul grupării ocnamureșene și un regres din toate punctele de vedere în ceea ce privește gruparea din Cetatea Marii Uniri.

*”Alb-negrii”, ce deziluzie!

Unirea Alba Iulia, fosta prim-divizionară, este deziluzia acestui sezon în fotbalul județean. Chinuită de probleme financiare majore, apăsată de griji, părăsită de jucători importanți, abandonată de autorități, amenințată cu penalizări din pricina memoriilor foștilor echipieri, formația albaiuliană s-a chinuit la limita supraviețuirii.

Imaginea dezamăgirii s-a cosmetizat oarecum prin victoria de pe “Cetate”, din ultima rundă, singurul succes intern al campionatului, în 8 întâlniri, meci în care echipa pregătită de Valentin Sinescu a pus punct și perioadei de criză ofensivă (6 meciuri în care nu a marcat, un interval de 640 de minute) și mai ales de rezultate decepționante (două puncte strânse în 9 jocuri).

Comparația cu stagiunile anterioare ilustrează căderea evidentă a “alb-negrilor”, ce au ajuns pe a treia scenă în 2016, la cerere. Astfel: *2016/2017: locul 11 în Seria a 4-a (14 echipe) la finalul campionatului, cu 26 de puncte (locul 12 după tur, cu 12 puncte); *2017/2018: locul 7 în Seria a 5-a (15 echipe) cu 45 de puncte (după tur, locul 6, cu 24 de puncte); *2018/2019: locul 12 în Seria a 4-a (16 echipe) cu 38 de puncte (la finele turului, locul 9, cu 22 de puncte); *2019/2020: poziția a 12-a în Seria a 5-a (16 echipe), cu 16 puncte, ediție întreruptă după ce la prima rundă din retur uniriștii au pierdut la “masa verde” cu Viitorul Șelimbăr (neprezentare pe “Cetate”, din motive financiare); *ediția 2020/2021: locul 7, cu 23 de puncte în Seria a 9-a (10 combatante), în iarnă, locul al 6-lea, cu 13 puncte.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare