BNR: România a fost nevoită să sacrifice 550.000 de porci, din cauza pestei porcine africane, fiind cea mai afectată țară din UE

BNR: România a fost nevoită să sacrifice 550.000 de porci, din cauza pestei porcine africane, fiind cea mai afectată țară din UE

România a fost cea mai afectată țară de răspândirea pestei porcine africane din Uniunea Europeană, potrivit unui raport BNR, fiind nevoită să sacrifice 550.000 de porci. Astfel, raportul privind inflația, realizat de către Banca Națională Română, făcut public marți, a prezentat că procentul animalelor sacrificate reprezintă peste 10 % din efectivele naționale.

Epidemia de pestă a dus la ”creșterea accelerată” a prețului cărnii de porc în noiembrie 2019, ajungând la sfârșitul anului cu aproximativ 50% mai mare decât cel consemnat în 2018, potrivit BNR.

INFORMARE COVID-19

La nivel global, China a fost țara cea mai afectată de epidemie care a înjumătățit într-un an și jumătate efectivele de porci de pe teritoriul acestei țări.

Primul focar de pestă porcină africană în România a fost confirmat pe 31 iulie 2017 de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală într-o gospodărie de la periferia municipiului Satu-Mare.

Surse: money.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...