Rămâi conectat

Actualitate

Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 se pregăteşte de proteste

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În cursul zilei de 15 noiembrie 2011, la Braşov, a avut loc Consiliul Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România, cu participarea a 73 de asociaţii revoluţionare ale B.N.R.’89. Consiliul Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România s-a întrunit cu scopul de a dezbate consecinţele sociale, economice şi politice ale Legii nr. 410/2011, pe care Guvernul României doreşte a fi promulgată. Legea respectivă va afecta pensiile şi salariile unor categorii largi de cetăţeni ai României prin îngheţarea veniturilor respective în anul 2012. Actul legislativ respectiv are consecinţe grave pentru copii, pensionari, profesori, bugetari, cadre militare, magistraţi, alte categorii sociale şi pentru revoluţionarii români întrucât anulează indemnizaţiile reparatorii ale celor care şi-au riscat viaţa în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989.
Situaţia tuturor categoriilor sociale din România s-a deteriorat în ultimii ani printr-o politică socială economică dezastruoasă a actualei guvernări, iar gradul de suportabilitate al populaţiei ţării se află la limită. Pentru contracararea efectelor măsurilor samavolnice ale guvernanţilor actuali, la Consiliul Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România de la Braşov s-au luat hotărâri privitoare la organizarea unor acţiuni ale revoluţionarilor pentru sprijinirea tuturor categoriilor sociale ale cetăţenilor ţării.
S-a decis organizarea unui Congres B.N.R. ’89 la Bucureşti, în data de 3 decembrie a.c, care va avea ca scop şi luarea unor măsuri organizatorice în B.N.R. ’89, care sunt menite să contracareze tensiunile generate de gruparea Costin-Mărieş, împotriva coeziunii mişcării revoluţionare. Toate acestea se fac în urma respingerii în justiţie a procesului verbal de promovare a falsei şi ilegalei conduceri a B.N.R. ’89, întrunită la Bucureşti, la 3 septembrie, întrunire organizată de către gruparea menţionată. De altfel, instanţa a hotărât reconfirmarea vechii, dar legalei, conduceri a Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România, cu Ion lliescu preşedinte de onoare şi Dorin Lazăr Maior preşedinte.
Consiliul Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România a apreciat în modul cel mai pozitiv faptul că Uniunea Social Liberală a respectat protocolul încheiat cu B.N.R. ’89, ca organizaţie reprezentativă a societăţii civile şi, ca urmare, deputaţii partidelor componente ale U.S.L. au votat în Parlament împotriva Legii 410-2011, referitoare la suspendarea plăţii indemnizaţiilor reparatorii conferite în mod legal de legea 341/2004.
Totodată, Consiliul Naţional al Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România a hotărât şi faptul că asocaţiile de revoluţionari din ţară să organizeze mişcări de protest în oraşele martir şi Bucureşti. De asemenea, conducerea legală a B.N.R., confirmată de instanţă, cere imperios demiterea secretarului de stat George Costin, a ministrului de finanţe Gheorghe lalomiţianu şi demisia deputatului Florin Postolachi. Pe lângă mişcările de protest, vor fi iniţiate acţiuni în instanţa împotriva patronilor „fabricii de certificate”, George Costin, Teodor Mărieş şi a acoliţilor lor.
Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 – România asigură toate categoriile sociale din ţară că se solidarizează prin acţiuni specifice şi legale cu aspiraţiile lor pentru o viaţă decentă, securitate socială şi demnitate naţională.
Dorin Lazăr MAIOR, preşedintele BNR 1989 – România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele Absolvenții de liceu care au dat examenul de Bacalaureat și l-au luat cu o medie de cel puțin 6, 5 la toate materiile, ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele. Un proiect a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea