Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Blajul, un nou pas pentru eliminarea rețelelelor aeriene inestetice: Încă 6 străzi vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Blajul, un nou pas pentru eliminarea rețelelelor aeriene inestetice: Încă 6 străzi vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor

Primarul Gheorghe Rotar anunță că încă 6 străzi din Blaj, Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna, vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie).

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte 6 străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

Prima stradă care va beneficia de relocarea în subteran a cablurilor este strada Clujului, lucrările urmând să înceapă în următoarele 3 luni. Celelalte 5 străzi vor fi finalizate până la mijlocul anului 2025. Pe lângă relocarea cablurilor în subteran, vor fi montați stâlpi noi de iluminat, iar iluminatul public se va face pe LED.

Citește și: Pasaj subteran pentru mașini în zona stadion din Alba Iulia, soluție la traficul infernal spre Micești

„Îngroparea” cablurilor este o necesitate pe care Blajul și-a asumat-o ca deziderat urban, în urmă cu 6 ani. Procesul a fost accelerat în ultimii 4 ani, când am reușit să relocăm în subteran 57,8 km de cabluri, în total având peste 70 de km de cabluri de energie electrică și comunicații relocate în subteran.

Această investiție majoră, care duce Blajul și mai aproape de standardele europene, nu ar fi fost posibilă fără excelenta colaborare dintre administrația blăjeană și compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) – Sucursala Alba și îi mulțumesc directorului Marius Ceteraș pentru sprijin!

Am convingerea că proiectul nostru de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații va fi finalizat la Blaj până în anul 2028!”, a transmis Gheorghe Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba Peste 80 de elevi din județul Alba au participat în evenimentul educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, denumit „Prietenii pompierilor” care are ca obiective dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea