Rămâi conectat

Curier Județean

BLAJ: ”Păruială” cu înjurături începută de copii și continuată de părinți – Au intervenit jandarmii să-i despartă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

O ceartă între copii, continuată de părinţi, a fost motivul pentru care un echipaj de jandarmerie a intervenit luni, 18 august, pe strada Plopilor din municipiul Blaj. Doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional.

Intervenţia a fost solicitată prin apel la 112, în jurul orei 20.00. S-a constatat că sursa întregului incident a fost o ceartă între doi copii, motivul fiind acela că unul nu a vrut să-i împrumute bicicleta personală celuilalt.

Minorii s-au înjurat şi s-au ameninţat cu bătaia, fiind auziţi de părintele unuia dintre ei. Acesta, în loc să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate şi să acţioneze pentru aplanarea conflictului, a luat apărarea odraslei şi, împreună l-au înjurat pe celălalt copil. În scurt timp, în scenă a intrat şi tatăl celui din urmă, rezultând un episod de violenţă verbală, la care asistau şi chiar începeau să participe aproximativ 20 de cetăţeni din zonă. S-a acţionat de urgenţă pentru aplanarea situaţiei tensionate, iar principalii vinovaţi au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional. Astfel, P.R. ( 37 de ani ) şi R.C. (25 de ani), ambii domiciliaţi în Blaj, au primit câte o amendă în valoare de 200 de lei”, precizează Cosmin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba.

Totodată, cu scopul de a preveni pe viitor astfel de comportamente,  celor doi bărbați li s-a adus la cunoştinţă prevederile art. 371 C. pen., potrivit căruia “ fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea