Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Blaj: duminică, 17 decembrie 2017, ediţia a XVIII-a a Festivalului de Colinde „O, ce veste minunată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 17 decembrie 2017, la Centrul Cultural „Iacob Mureşianu” Blaj, începând cu ora 14.00, va avea loc a XVIII-a ediţie a Festivalului de Colinde „O, ce veste minunată”, organizat de Despărţământul „Timotei Cipariu” Blaj al ASTREI, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Blaj, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Blaj şi Protopopiatul Greco-Catolic Blaj.

Vor susţine recitaluri de colinde 24 de grupuri de colindători din Blaj şi zona Blajului, dar şi din judeţele Mureş şi Sibiu. Evenimentul ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, însă din cauza doliului naţional, manifestarea a fost reprogramată pentru duminică. Intrarea este liberă.

Cele mai multe grupuri de colindători care vor susţine recitaluri reprezintă cercurile ASTRA din zonă, respectiv: Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj, Şcoala Gimnaziallă „Toma Cocişiu” Blaj, grupurile din Mihalţ, Sâncel, Pănade, Mănărade, Cergău Mare, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Roşia de Secaş, Cenade, Biia şi Dumbrăveni (Sibiu). Lor li se adaugă Corul Protopopiatului Ortodox Blaj, Ina Todoran cu Grupul de colindători din Crăciunelul de Jos, Grupurile de colindători din Jidvei, Sâncel (Şcoala „Ioan Pop Reteganul”), Blaj (Clubul Elevilor), Micăsasa (Sibiu), Daneş (Mureş), Boiu (Albeşti, Mureş), Corneşti (Mureş) şi Tiur. Gazda festivalului va fi familia Maria şi Gheorghe Zereş (Pănade), iar prezentatoarele manifestării sunt Angela Chelaru şi Maria Ioica-Zudor.

Ediţia a XVIII-a a Festivalului de Colinde „O, ce veste minunată”se desfăşoară după un concept realizat de Silvia Pop şi Ioan Mihălţan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea