Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie 2022. Un drum Alba Iulia – București va ajunge la 110 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie 2022. Un drum Alba Iulia – București va ajunge la 110 lei

Biletele de tren se scumpesc cu 20% la toți operatorii, de la data de 1 iulie 2022. Majorarea vine după ce operatorul de stat CFR Călători a cerut acest lucru în bugetul pe anul 2022, motivând creșterea prețurilor la energie, iar o decizie de scumpire a biletelor de tren se ia de către Autoritatea Feroviară pentru toată piața.

Practic, un bilet de tren CFR Călători la un tren Inter-regio de la București la Brașov, care în prezent costă aproape 50 de lei, va costa de la 1 iulie circa 60 lei. Un bilet de tren Alba Iulia – București, care în prezent costă 90 de lei, se va scumpi la circa 110 de lei de la 1 iulie. Scumpiri similare vor fi operate și la operatorii privați.

Ultima majorare de tarife la CFR Călători a fost în 2013.

Și cei cinci operatori privați de transport de călători ceruseră scumpirea cu 20% a biletelor de tren,, a anunțat ulterior președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), într-o conferință de presă. Potrivit lui, dacă se ia decizia de scumpire a biletelor, se ia pentru toată piața feroviară de transport de călători, nu pentru un operator sau pentru altul. Solicitarea este în analiză, atât a celor cinci operatori privați, cât și a companiei de stat CFR Călători. ARF este autoritatea care decide nivelul prețurilor biletelor de tren.

Curentul pentru tracțiunea locomotivelor, mai scump cu 200%:

Solicitarea de scumpire a biletelor de tren a fost motivată de către CFR Călători prin creșterea accelerată a prețurilor la motorină și electricitate.

În fundamentarea Proiectului de Buget, CFR Călători arată o creștere a prețurilor pentru tracțiunea electrică de peste 200%: „Față de valoarea preliminată a anului 2021, cheltuiala cu energia electrică de tracțiune, a fost fundamentată pentru anul 2022, cu o majorare substanțială de peste 200%, respectiv cu suma de 188.156 mii lei, având în vedere că Societatea Comercială “Electrificare CFR” S.A. – singurul furnizor de energie electrică pentru domeniul feroviar, a comunicat oficial că prețul energiei electrice va crește în anul 2022 cu 198%, altfel spus va crește de la 532, 99 MWH la 1.055,46 lei/MWh.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea