Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bilete mai SCUMPE pentru transportul în comun, la Alba Iulia: Proiectul pentru modificarea tarifelor, pus în consultare publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bilete mai SCUMPE pentru transportul în comun, la Alba Iulia: Proiectul pentru modificarea tarifelor, pus în consultare publică

Serviciul Administraţie publică locală, juridic contencios – Direcția juridică, administrație publică locală din Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Alba Iulia, în conformitate cu prevederile art. 7 alin.(2) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, informează publicul interesat cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor de călătorie pentru zona tarifară „zona 1 municipiul Alba Iulia”.

Proiectul de hotărâre vizează aprobarea modificării tarifelor de călătorie pentru zona tarifară „zona 1 municipiul Alba Iulia”, respectiv creșterea tarifului biletului de călătorie de la 2.50 lei/oră la 3.50 lei/oră, și a abonamentului lunar de la 75 de lei la 105 lei.

Tarifele de călătorie actuale sunt valabile începând cu anul 2015. Acestea au fost stabilite inițial prin Hotărârea nr. 87/2015 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, au fost preluate și menținute în documentația de atribuire a serviciului de transport public aprobată prin HCL 141/2020 și au fost cuprinse în Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate nr. 26/48/07.01.2021 încheiat între Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local și Societatea de Transport Public SA Alba Iulia.

Raportat la data ultimei modificări a tarifului de călătorie, se constată o creștere generalizată a tuturor cheltuielilor care intră în calculul stabilirii tarifului mediu pentru serviciul public local de persoane respectiv cheltuielile cu forța de muncă, cheltuielile cu utilitățile, cresterea pretului la combustibil, cele cu asigurările obligatorii, etc.

Majorarea tarifelor actuale la nivelul propus va avea ca efect creșterea veniturilor operatorului de transport prin încasarea directă de la călători a contravalorii acestora precum și scăderea compensației plătită de către municipiul Alba Iulia pentru acoperirea diferenţei dintre costurile eligibile suportate și înregistrate de operatorul de transport în legătură cu obligaţiile de serviciu public şi sumele efectiv încasate ca urmare a îndeplinirii sau în temeiul obligaţiilor de serviciu public, precum și a cotei de profit de 5%, conform clauzelor contractuale aprobate.

Tarifele actuale sunt următoarele:

  • Bilet pe suport hârtie sau „portofel electronic” – 2.50 lei/oră
  • Bilet cu plata prin SMS Echivalentul în lei a 0.45 euro + tva/oră = 0.54 Euro
  • Abonament lunar- valabilitate toate liniile, număr nelimitat de călătorii în perioada de valabilitate – 75 de lei

Tarife de călătorie noi

  • Bilete pe suport hârtie sau „portofel electronic” – 3.50 lei/oră
  • Bilet cu plata prin SMS Echivalentul în lei a 0.60 euro + tva/oră – 0.71 Euro
  • Abonament lunar – valabilitate toate liniile, număr nelimitat de călătorii în perioada de valabilitate 105 lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea