Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bilanțul Poliţiei Municipiului Sebeş: Mai puţine infracțiuni și accidente decât anul trecut, în primele 6 luni ale anului 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În primele 6 luni ale anului 2015, în Sebeş şi în localităţile rurale arondate municipiului, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, au fost sesizate cu 37 % mai puţine infracțiuni. A scăzut şi numărul accidentelor rutiere şi nicio persoană implicată nu şi-a pierdut viaţa.

Din analiza datelor statistice pentru primul semestru al anului 2015, rezultă că numărul infracțiunilor sesizate Poliţiei Municipiului Sebeş şi posturilor de poliţie arondate acesteia, comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014, au scăzut cu 37,9 %, de la 905 la 562.

Scăderi semnificative au fost înregistrate la sesizările de infracţiuni de natură judiciară, cu un procent de 38 %, iar din această categorie furturile au înregistrat o scădere de 25,5 %.

Totodată au fost sesizate doar 19 infracțiuni săvârșite în stradă, cu 34 % mai puţine decât în semestrul I 2014.

În ceea ce priveşte siguranţa traficului rutier, în perioada analizată, la Poliţia Municipiului Sebeş s-au înregistrat scăderi la toţi indicatorii de evaluare. Poliţiştii rutieri au intervenit pentru soluţionarea a 9 accidente de circulaţie (cu 3 mai puţine decât în primele 6 luni 2014), soldate cu un rănit grav (-4) şi 8 răniţi uşor.

Nicio persoană implicată în accidentele produse pe raza de competenţă teritorială a municipiului Sebeş, nu şi-a pierdut viaţa.

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost organizate 28 de acțiuni în cadrul cărora au fost reţinute, în vederea suspendării, 61 de permise şi retrase 58 de certificate de înmatriculare.

Prin prisma indicatorilor statistici, şeful inspectoratului, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, prezent la evaluarea rezultatelor Poliţiei Municipiului Sebeş, a apreciat efortul poliţiştilor din Sebeş, a celor de la secţia de poliţie rurală cu cele 10 posturi de poliţie subordonate, care a condus la scăderea infracționalității şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din zonă.

Domnia sa le-a cerut celor prezenţi la întâlnire să se implice mai mult pentru combaterea delictelor silvice şi a faptelor de evaziune fiscală şi să intensifice acţiunile menite să sporească siguranţa participanţilor la traficul rutier.

Totodată le-a solicitat promptitudine şi profesionalism în soluţionarea evenimentelor semnalate de cetăţeni şi să acorde o atenţie sporită activităţilor de prevenire şi combatere a faptelor cu violenţă şi a celor care ar putea afecta siguranţa publică. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea