Rămâi conectat

Sport

Bilanţ excelent pentru voleiul blăjean în 2011

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul sportiv al Primăriei municipiului Blaj a marcat unul dintre cei mai reuşiţi ani din punct de vedere competiţional pentru mişcarea sportivă din „Mica Romă”. Deşi cu o tradiţie de peste 40 de ani la CSŞ Blaj, voleiul juvenil a mai avut un rezultat remarcabil abia în urmă cu doi ani când echipa de minivolei fete a câştigat titlul de campioană naţională. În anul următor tot la minivolei, CSŞ Blaj devenea vice-campioană naţională. Aceeaşi generaţie de fete a oferit în acest an şi prima accedere pe podiumul naţional la speranţe, clasându-se pe locul al treilea.
Încă o dată avem dovada că parteneriatele încheiate de administraţia publică locală cu Consiliul Judeţean Alba nu pot fi decât succese. De această dată vorbim de volei, un sport care este la el acasă în Blaj. Clubul Sportiv CS Volei Alba Blaj şi-a propus încă de la început să facă mare performanţă şi iată că asta face! Important este că suntem doar la început, acest lucru asigurând premize pentru o dezvoltare exponenţială în următorii 3 ani„, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar. Rezultatele voleiului blăjean nu au trecut neobservate la nivelul Federaţiei Romane de Volei şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care, la începutul anului şcolar au avut iniţiativa înfiinţării la Blaj a unui Centru de Excelenţă în volei pentru juniori, care să capitalizeze potenţialul tinerelor voleibaliste din această zonă a ţării, pentru o performanţă în această disciplină sportivă.
     Decizia a fost susţinută de investiţii serioase în asigurarea infrastructurii sportive şi de colaborarea fructuoasă dintre conducerea CSŞ Blaj reprezentată de directorul Ioan Mara şi administraţia publică locală. Pe lângă construirea unui cantonament pentru voleibalistele care se pregătesc la Centrul de excelenţă, autorităţile au mai investit în amenajarea sălii de sport din Parcul „Avram Iancu” ca sala de competiţii. A fost modernizat iluminatul, au fost montate tribune, au fost reparate vestiarele şi spaţiile administrative. Performanţele nu s-au lăsat aşteptate, inclusiv la băieţi, atât la minivolei cât şi la juniori băieţii de la CSŞ Blaj s-au clasat pe locul 6 la nivel naţional.
*Se vizează titlul naţional!
Având bazele unei pepiniere asigurate, în această toamnă la Blaj s-a înfiinţat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba echipa de volei senioare CSV Alba Blaj ce evoluează în prezent în al doilea eşalon voleibalistic al ţării dar care are ca obiectiv pentru această ediţie de campionat promovarea în elită. Înfiinţarea echipei s-a decis din dorinţa de a oferi continuitate proiectului sportiv început prin Centrul de Excelenţă dar mai ales pentru a oferi oraşului un sport care să aducă performanţă la cel mai înalt nivel. Strategia întocmită pe 4 ani de zile de către conducerea clubului implică după promovare clasarea pe locurile 5-8 în primul an, pe locurile 1-4 în al doilea an şi apoi cucerirea titlului de campioană a României. De asemenea un alt obiectiv este ca peste 3 ani, jumătate din jucătoarele de la echipa senioarelor să provină
din propriul Centru de Excelenţă.
În prezent echipa de volei feminin CS Volei Alba Blaj conduce detaşat Seria Vest din Divizia A2 la volei, şi-a asigurat titlul de campioană a sezonului regulat, ceea ce îi conferă statutul de favorită certă pentru final-four-ul de promovare în prima divizie. După 10 etape disputate, CS Volei Alba Blaj a acumulat 29 de puncte şi va mai avea de susţinut doar două meciuri în Seria Vest a Diviziei A2: cu CET Govora Râmnicu Vâlcea, în deplasare la sfârşitul lunii ianuarie şi cu Bihorul Oradea, pe teren propriu la începutul lunii februarie.
*Maximum şi la cadete
Echipa de cadete a Clubului Sportiv Şcolar Blaj a încheiat meciurile din acest an cu punctaj maxim, la fel ca echipa de senioare. Jucătoarele Centrului de Excelenţă în Volei, pregătite de Liliana Bogendorfer şi Emil Ciufudean, au căştigat toate cele 6 meciuri disputate în Seria F a Campionatului Naţional de Cadeţi cu acelaşi scor, 3-0, şi au acumulat 18
puncte după disputarea primei etape din retur, asigurându-şi practic accesul în faza următoare a competiţiei, obiectivul fiind cucerirea unei medalii. Următorul meci al  cadetelor va avea loc abia pe 15 ianuarie, cand echipa noastră se va deplasa la Lugoj. Centrul de Excelenţă în Volei Feminin de la Blaj a fost înfiinţat în acest an şi reuneşte cele mai bune tinere jucătoare din zonă. Pe lângă cele mai promiţătoare junioare blăjene, la acest centru sunt legitimate fete provenind de la Topliţa, Turda şi Târnăveni.
Echipa de juniori băieţi a Clubului Sportiv Şcolar Blaj a avut şansa de disputa ultimul meci de volei din acest an în Sala de Sport din Parcul „Avram Iancu”. Echipa pregătită de Alexandru Delu Man a jucat pe teren propriu, cu CSŞ Şc.1 Oţelul Roşu. Pentru blăjeni, meciul a avut o dublă semnificaţie: revanşa după înfrângerea din tur, singura a echipei noastre, şi distanţarea în fruntea clasamentului. După succesul cu 3-1, CSŞ Blaj ocupă prima poziţie în clasament, cu 18 puncte, urmată de adversara de duminică, cu 15 puncte, victoria rezolvând în mare măsură calificarea echipei noastre în faza
următoare a competitiei, cea a turneelor semifinale, se mai arată în comunicatul de presă remis de Primăria municipiului Blaj.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea