Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Beniamin Todosiu, deputat USR: ”Am eliminat o nedreptate! Taxa pe boală, introdusă de PNL și PSD, anulată, la presiunile USR”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Beniamin Todosiu, deputat USR: ”Am eliminat o nedreptate! Taxa pe boală, introdusă de PNL și PSD, anulată, la presiunile USR”

USR a reușit să obțină o nouă victorie în Parlamentul României: taxa pe boală, introdusă de PNL și PSD, a fost anulată. Comisiile reunite de Muncă și Buget-Finanțe din Senat au votat în unanimitate, luni, eliminarea taxării cu 10% a concediilor medicale. Dacă PNL și PSD nu se răzgândesc, taxa pe boală va fi astfel anulată. Măsura vine după ce USR a uzat de toate instrumentele democratice pentru a elimina taxa pe boală: a sesizat Avocatul Poporului privind „ordonanța trenulețul”, care cuprindea și această taxă, iar la începutul sesiunii parlamentare a depus o inițiativă legislativă pentru eliminarea taxării concediilor medicale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În acest an, PNL și PSD au ajuns la un nivel maxim al nesimțirii și lăcomiei politice: au pus taxă pe boală. Astfel, dacă ai ghinionul să te îmbolnăvești în România, peneliștii și pesediștii s-au gândit că trebuie să mai plătești încă 10% la stat pentru concediul medical. PNL și PSD s-au asigurat că de noua taxă pe boală nu scapă nimeni: părinții ai căror copii sunt bolnavi de cancer și fac chimioterapie, gravidele cu risc, pacienții care au trecut printr-o intervenție chirurgicală, tinerele mame sau bolnavii care au suferit un stop cardiac. Toți trebuie să mai cotizeze la stat pentru că PNL și PSD au ajuns „pe drojdie” și nu mai sunt bani publici de furat pentru vacanțe exotice, apartamente de lux sau bolizi cu mulți cai putere.

Citește și: Accident GRAV, provocat de un șofer din Alba, pe DN1-E60: Un bărbat de 37 de ani, transportat de urgență la spital

Într-un cinism fără margini, Marcel Ciolacu și ceilalți lideri ai Coaliției Sărăciei PNL -PSD pozează din nou în salvatorii românilor și spun că anulează taxarea suplimentare a concediilor medicale. Omit să spună că de fapt această măsură meschină e generată tot de mințile „luminate” din PNL și PSD. Domnul Ciolacu ne explică taxa pe boală ca o încercare de a descuraja „abuzul” de concedii medicale nejustificate, când de fapt este doar lăcomia de a acoperi găurile din bugetul de stat punând biruri noi pe spinarea românilor.

În luna ianuarie, taxa pe boală a afectat deja peste 25.000 de părinți care au avut nevoie de concediu medical pentru a-și îngriji copilul bolnav, 9000 de femei gravide cu sarcină cu risc, peste 4.000 de mame care au născut și alți 5000 de părinți cu copii bolnavi de cancer. Toți au avut venituri diminuate cu 10% pentru că liberalii și pesediștii s-au lăcomit să pună taxă pe boală.

Cât timp PNL și PSD se ceartă cum să-și împartă ciolanul pentru următorii patru ani prin comasarea alegerilor, USR a uzat de toate mijloacele democratice pentru a elimina această nouă nedreptate făcută românilor.
Pacientul din România merită respect, servicii medicale de calitate și spitale curate, nu taxe pe boală, cum vor PNL și PSD!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea