Rămâi conectat

Actualitate

Beneficiile muzicii la birou: Productivitatea poate crește cu 15%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform unui studiu, ascultatul muzicii la birou sau la locul de muncă, poate crește productivitatea cu 15 procente. 

Un studiu realizat pe 2.000 de muncitori a relevat faptul că jumătate din ei ascultă muzică la biroul lor – unii șefi o încurajează, în timp ce alții sunt activ împotriva ei.

Ca răspuns, postul Scala Radio s-a alăturat psihologului Dr. Becky Spelman pentru a afla dacă sunetul muzicii în fundal ar putea spori eficiența la locul de muncă.

Astfel, patru lucrători de birou au primit două sarcini, de a transcrie 600 de cuvinte, atât în liniște, cât și cu muzică pe fundal.

Prima sarcină, în liniște, a fost finalizată într-un timp mediu de 20 de minute și 59 de secunde. Dar când a venit la a doua sarcină, cu muzică pornită, subiecții au finalizat transcrierile într-un timp mediu de doar 17 minute și 42 de secunde.

Legat de această reducere a timpului de trei minute și 17 secunde – sau 15% – doctor Becky Spelman a spus: „Muzica are un impact foarte puternic asupra creierului. Afectează starea de spirit, performanța mentală și performanța fizică. Mulți oameni consideră că ascultarea anumitor tipuri de muzică instrumentală îi poate ajuta cu nivelul lor de productivitate.”

Doctor Spelman adaugă faptul că „muzica poate funcționa ca un fel de zgomot alb”, anulând zgomotul ambiental care poate distrage atenția.

„M-am gândit că ar putea fi câteva secunde diferență, dar am fost uimiți de cele trei minute. Puterea muzicii este uimitoare. Motivul pentru care acest lucru a fost atât de eficient este acela că atunci când oamenii ascultă muzică relaxantă, își stimulează creierul și rămân concentrați.”

Astfel, muzica poate reduce stresul, poate încetini ritmul cardiac și ne poate modera pulsul. Spelman adaugă faptul că „acest lucru ne face mai ușor să ne concentrăm asupra sarcinii de la dispoziție, mai degrabă decât să intrăm în modul„ zbor sau luptă ”, în care poate fi foarte dificil să gândim clar din cauza nivelurilor noastre ridicate de adrenalină și cortizol.”

sursa: electronicbeats

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea