Rămâi conectat

Ştirea zilei

BCCO Alba Iulia și DIICOT Hunedoara au destructurat o grupare suspectată de trafic de droguri – Percheziții la Lupeni, Vulcan și Cluj-Napoca

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Peste 400 de grame de substanțe susceptibile a fi droguri au fost descoperite de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a șapte percheziții efectuate la membri unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri și operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat 7 percheziţii, pe raza localităţilor Lupeni, Vulcan şi Cluj-Napoca, la locuinţele a 7 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituirea de grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – octombrie a.c., patru persoane ar fi constituit, pe raza municipiului Lupeni, județul Hunedoara, o grupare infracțională organizată, cu legături în municipiul Cluj-Napoca, la care ar fi aderat și alte persoane.

Membrii grupării sunt bănuiți că ar fi traficat droguri de risc (cannabis, rezină de cannabis) şi ar fi efectuat în mod ilegal operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea expertizării, peste 200 de grame de pulbere și peste 200 de grame de substanțe vegetale, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de risc şi mare risc. De asemenea, au fost descoperite cântare şi dispozitive folosite pentru porţionarea şi consumul drogurilor.

Totodată, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, emise pe numele celor 7 membri ai grupării, precum și pe numele altor 22 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu substanțele interzise de la persoanele bănuite.

Toți cei în cauză au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara, în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituirea de grup infracțional organizat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea