Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

BC Danzio Timişoara – CSU Alba Iulia 77-83 Echipa lui Bilek a terminat stagiunea pe locul 5

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În al doilea meci al disputei pentru locul 5 în Divizia A de baschet feminin, astăzi, BC Danzio Timişoara – CSU Alba Iulia a fost 77-83 (17-20, 22-15, 22-25, 16-23), partidă ce s-a jucat în sala „Constantin Jude” din Timişoara.

Deşi erau cotate favorite incontestabile, vizitatoarele au avut mari emoţii în a se impune, deşi bănăţencele au jucat fără 3 piese de pază, CSU fiind condusă la pauza mare cu 4 puncte (39-35). Sfertul al treilea a început dezamăgitor pentru Alba, ecartul s-a mărit la un moment dat la 12 puncte (53-41), dar după o revenire de orgoliu, ultimele 10 minute au plecat de la o diferenţă minimă în favoarea Timişoarei (61-60). Ocupanta poziţiei a 8-a în sezonul regulat şi-a chinuit oponentele mai bine de trei sferturi din confruntare! Însă spre final, Ljubomir Kolarevic, antrenorul lui BCM Danzio n-a mai apelat la serviciile principalei marcatoare Vukoje (35 de puncte) parcă din dorinţa de a pierde şi a evita o nouă deplasare miercuri la Alba Iulia, pentru meciul decisiv!

Punctele formaţiei albaiuliene au fost înscrise de Nadia Parker – 25, Taneisha Harrison – 23, Becca Tobin – 19 puncte, Eniko Tarţa – 8 , Breanna Salley – 7, Oana Precup – unul (Ancuţa Stoenescu n-a marcat împotriva fostei echipe).

Astfel s-a tras cortina peste o stagiune trăită frumos în sezonul regulat de echipa antrenată de Tomas Bilek, ce visa la un moment dat la un loc cât mai sus pe podium, însă ultima reprezentaţie, cea din Banat a fost abordată sub spectrul deconectării şi a atmosferei de vacanţă

*Cupe europene sau nu…

Acum s-a intrat în vacanţă şi se discută deja de creionarea efectivului pentru anul următor, în care cu siguranţă în garnitura albaiuliană nu se vor regăsi toate cele 4 jucătoare din USA. Becca Tobin, Taneisha Harrison, Breanna Salley, Nadia Parker s-au „remarcat” nu demult cu un videoclip postat pe Internet şi unele dintre acestea nu mai doresc să continue, căutând variante mai atractive, în campionate mai puternice. Multe dintre planurile de perspectivă depind de asigurarea unui buget măcar la nivelul acestui campionat, dar şi de concretizarea participării CSU Alba Iulia în cupele europene, oficialii echipei având păreri împărţite asupra acestui subiect. (H.D.M.)

Foto www.banastsport.ro (arhivă, meciul de la Alba Iulia)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea