Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bazin de înot acoperit în Sebeş: Investiția de aproape 10 milioane de lei, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bazin de înot acoperit în Sebeş: Investiția de aproape 10 milioane de lei, pe masa consilierilor județeni

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, în ședința de miercuri, 26 octombrie, indicatorii tehnico-economici şi devizul general la obiectivul de investiţii „Bazin de înot Sebeş”.

Prin acest proiect se propune construirea unui bazin de înot acoperit în municipiul Sebeş, investiţie care să contribuie la creşterea numărului de practicanţi ai sportului de toate vârstele, cât şi la combaterea efectelor nefavorabile ale sedentarismului, respectiv reducerea abandonului şcolar şi selecţia unui număr cât mai mare de tineri care optează pentru sportul de performanţă.

sebes aerStructura de rezistenţă a constructiei este una mixtă formată din zidărie portantă cu lăţime de 30 cm şi din cadre de beton. Se vor executa fundaţii continue din beton monolit C16/20. Lăţimea fundaţiilor va fi de 80 cm pentru pereţi exteriori şi interiori, iar fundaţia bazinului este de tip radier având o grosime de 60 cm .

Pereţii bazinului au grosimea de 50 cm şi sunt armaţi cu bare de 12 mm. La partea superioară a fundaţiilor în zona pereţilor exteriori şi interiori se va realiza o centură de beton armat monolit C16/20 cu dimensiunile în plan de 35×100 cm. Pardoseala de la cota -0.05 respectiv -0.80 va rezema direct pe umplutura de piatră bine compactată şi va avea grosimea de 14 cm. La colţurile clădirii, cât şi în punctele de intersecţie a zidurilor portante s-au prevazut sâmburi din beton armat pentru preluarea forţelor suplimentare din seism şi vânt. Scara de acces de la parter la etaj se va executa din beton armat monolit C20/25.Învelitoarea va fi din membrană bituminoasă.

Clădirea dispune de 2 vestiare separate pe sexe, echipate cu duşuri şi grupuri sanitare. Forma construcţiei este dreptunghiulară. Dimensiunile sunt de cca 28.80 m lăţime şi 33.70 m lungime. Latura de sud a bazinului este vitrată prin 6 goluri de fereastră de 4.75m lăţime si 2.70 m înălţime. Toate golurile de fereastră ale bazinului de înot vor avea parapetul de 1.20 m. Bazinul va fi dotat cu sistem de preaplin şi asigurare a luciului de apă pe laturile longitudinale şi în capătul cu adancime mică. Pe zona de block-starturi s-a optat pentru un rebord pentru reţinerea valurilor. Rebordul va avea partea superioară lăţită, asfel încât să nu prezinte pericol de alunecare pentru înotătorii care se vor urca pe acesta. Pe laturile scurte ale bazinului vor fi prevăzute dispozitive pentru ancorarea cablurilor cu plutitor pentru delimitarea culoarelor de înot.

Se vor genera 5 culoare de 2,5 m lăţime. Pe latura scurtă dinspre intrare vor fi amplasate block-starturi. Suprafaţa interioară a bazinului va fi realizată din materiale care impiedică aderenţa microorganismelor, creând un mediu aseptic şi conferind astfel o intreţinere uşoară a bazinului. Zona de gardă va fi finisată cu materiale antiderapante, cu aderenţă scazută a microorganismelor. Se asigură plasă perimetrală pentru bazin astfel: o medie de 1,75 m pe laterale, 3,10 m în zona de block-start şi 3,20 m pe zona de spate, zona ce este destinată încălzirii cursanţilor.

Toate încăperile vor fi iluminate atât cu lumină naturală ( ferestre mari), cât şi cu lumină artificială (cu corpuri de iluminat pe tavane cu lumina de culoare galbenă, caldă).

Accesul în clădire se va face din partea de vest, printr-un hol cu o suprafaţă de 27.45 mp, prin uşi duble şi cu lumină laterală.

Valoarea totală a investiţiei este de 9.845.043,31 lei, din care C+M 6.918.225,60 lei, cu TVA inclus şi va fi finanţată din bugetul local al Judeţului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea