Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bazin de înot acoperit în Sebeş: Investiția de aproape 10 milioane de lei, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bazin de înot acoperit în Sebeş: Investiția de aproape 10 milioane de lei, pe masa consilierilor județeni

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, în ședința de miercuri, 26 octombrie, indicatorii tehnico-economici şi devizul general la obiectivul de investiţii „Bazin de înot Sebeş”.

Prin acest proiect se propune construirea unui bazin de înot acoperit în municipiul Sebeş, investiţie care să contribuie la creşterea numărului de practicanţi ai sportului de toate vârstele, cât şi la combaterea efectelor nefavorabile ale sedentarismului, respectiv reducerea abandonului şcolar şi selecţia unui număr cât mai mare de tineri care optează pentru sportul de performanţă.

sebes aerStructura de rezistenţă a constructiei este una mixtă formată din zidărie portantă cu lăţime de 30 cm şi din cadre de beton. Se vor executa fundaţii continue din beton monolit C16/20. Lăţimea fundaţiilor va fi de 80 cm pentru pereţi exteriori şi interiori, iar fundaţia bazinului este de tip radier având o grosime de 60 cm .

Elit - Gustul Desăvârșit

Pereţii bazinului au grosimea de 50 cm şi sunt armaţi cu bare de 12 mm. La partea superioară a fundaţiilor în zona pereţilor exteriori şi interiori se va realiza o centură de beton armat monolit C16/20 cu dimensiunile în plan de 35×100 cm. Pardoseala de la cota -0.05 respectiv -0.80 va rezema direct pe umplutura de piatră bine compactată şi va avea grosimea de 14 cm. La colţurile clădirii, cât şi în punctele de intersecţie a zidurilor portante s-au prevazut sâmburi din beton armat pentru preluarea forţelor suplimentare din seism şi vânt. Scara de acces de la parter la etaj se va executa din beton armat monolit C20/25.Învelitoarea va fi din membrană bituminoasă.

Clădirea dispune de 2 vestiare separate pe sexe, echipate cu duşuri şi grupuri sanitare. Forma construcţiei este dreptunghiulară. Dimensiunile sunt de cca 28.80 m lăţime şi 33.70 m lungime. Latura de sud a bazinului este vitrată prin 6 goluri de fereastră de 4.75m lăţime si 2.70 m înălţime. Toate golurile de fereastră ale bazinului de înot vor avea parapetul de 1.20 m. Bazinul va fi dotat cu sistem de preaplin şi asigurare a luciului de apă pe laturile longitudinale şi în capătul cu adancime mică. Pe zona de block-starturi s-a optat pentru un rebord pentru reţinerea valurilor. Rebordul va avea partea superioară lăţită, asfel încât să nu prezinte pericol de alunecare pentru înotătorii care se vor urca pe acesta. Pe laturile scurte ale bazinului vor fi prevăzute dispozitive pentru ancorarea cablurilor cu plutitor pentru delimitarea culoarelor de înot.

Se vor genera 5 culoare de 2,5 m lăţime. Pe latura scurtă dinspre intrare vor fi amplasate block-starturi. Suprafaţa interioară a bazinului va fi realizată din materiale care impiedică aderenţa microorganismelor, creând un mediu aseptic şi conferind astfel o intreţinere uşoară a bazinului. Zona de gardă va fi finisată cu materiale antiderapante, cu aderenţă scazută a microorganismelor. Se asigură plasă perimetrală pentru bazin astfel: o medie de 1,75 m pe laterale, 3,10 m în zona de block-start şi 3,20 m pe zona de spate, zona ce este destinată încălzirii cursanţilor.

Toate încăperile vor fi iluminate atât cu lumină naturală ( ferestre mari), cât şi cu lumină artificială (cu corpuri de iluminat pe tavane cu lumina de culoare galbenă, caldă).

Accesul în clădire se va face din partea de vest, printr-un hol cu o suprafaţă de 27.45 mp, prin uşi duble şi cu lumină laterală.

Valoarea totală a investiţiei este de 9.845.043,31 lei, din care C+M 6.918.225,60 lei, cu TVA inclus şi va fi finanţată din bugetul local al Judeţului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea