Rămâi conectat

Societate

Bătrânii se vor întoarce la anii tinereţii – o restabilire umană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vulturul este menţionat în Bibile în legătură cu unele caracteristici ale lui. În versetul nostru este menţionat în legătură cu lepădarea penelor ceea ce-l face să pară tânăr ca un puişor. Aici psalmistul compară regenerarea umană ce va avea loc în Împărăţia de pace a lui Cristos cu întinerirea vulturului.
În cartea lui Iov, cap. 33:23-28, după ce ne arată starea omului, de durere şi slăbiciune până ce în final coboară în mormânt, Dumnezeu ne trimite o rază de speranţă, prin prezicerea morţii Mântuitorului ca preţ de răscumpărare, apoi a învierii Lui pentru ridicarea noastră din stările de slăbiciune şi moarte, la bucuria împăcării cu Dumnezeu şi la viaţa desăvârşită pierdută în Eden cu tot ce implică aceasta: sănătate, fericire, bucurie, pace. Astfel El zice: „Dar dacă se găseşte un înger ca mijlocitor pentru el, unul din miile acelea care vestesc omului calea pe care trebuie s-o urmeze, Dumnezeu se îndură de el şi zice îngerului: Izbăveşte-I, ca să nu se pogoare în groapă; am găsit un preţ de răscumpărare pentru el! Şi atunci carnea lui se face mai fragedă ca în copilărie, se întoarce la zilele tinereţii lui. Se roagă lui Dumnezeu, şi Dumnezeu îi este binevoitor, îl lasă să-i vadă faţa cu bucurie, şi-i dă înapoi nevinovăţia. Atunci el cântă înaintea oamenilor şi zice: Am păcătuit, am călcat dreptatea, şi n-am fost pedepsit după faptele mele. Dumnezeu mi-a izbăvit sufletul ca să nu intre în groapă, şi viaţa mea vede lumina!”
În Psalmul 72:7,16 se dă o altă imagine a întoarcerii omului şi a pământului la perfecţiunea originară pierdută în Eden, prin cuvintele „cel neprihănit va înflori” şi „oamenii vor înflori în cetăţi ca iarba pământului”. În contrast cu viaţa scurtă de acum, în Împărăţia Mesianică oamenii „vor zidi case şi le vor locui; vor sădi vii şi le vor mânca rodul…zilele poporului Meu vor fi ca zilele copacilor, şi aleşii Mei se vor bucura de lucrul mâinilor lor. Nu vor munci degeaba şi nu vor avea copii ca să-i vadă pierind…”. Isaia 65:21-23.
Oferta vieţii fiind deschisă prin sacrificiul Domnului şi Mântuitorului nostru, depinde numai de noi să ne întoarcem la armonie cu Dumnezeu şi cu dreptatea Lui şi să ne asigurăm viaţa. „Cine aude să zică: Vino! Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea să ia apa vieţii fără plată!” Apocalipsa 22:17.
Vă oferim (acum gratuit!) „Planul Divin al Veacurilor”, o carte care tratează 16 subiecte biblice importante. Unul dintre subiecte tratează despre cele trei căi din planul lui Dumnezeu, cu respectivele lor destinaţii. O adevărată cheie pentru înţelegerea Bibliei, scrieţi la adresa: Studenţii Bibliei Cluj-Napoca 400860, O.P. 12, CP. 849 (Va urma)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea