Rămâi conectat

Curier Județean

Batalionul 136 Geniu ”Apulum”, prezent, și în acest an, la omagierea eroilor-martiri Horea, Cloșca și Crișan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conducătorii Răscoalei ţărăneşti de la 1784, Horea, Cloşca şi Crişan au fost comemoraţi sâmbătă, 28 februarie, la Alba Iulia, la împlinirea a 230 de ani de la martiriul lor. La eveniment au fost prezente cadre militare din depuneri de coroane la Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan Alba Iulia21comandamentul Batalionului 136 Geniu “Apulum”, activităţile desfaşurându-se la Obeliscul ce poartă numele celor trei eroi ai neamului şi la locul unde s-a desfăşurat martiriul acestor eroi pe Dealul Furcilor.

Militarii şi întreaga asistenţă au intonat Imnul National şi au fost depuse coroane de flori la monumentul dedicat eroilor.

De asemenea, pe Dealul furcilor din Alba Iulia, au fost depuse coroane de flori şi s-a oficiat un ceremonial religios, comemorând astfel frângerea cu roata a conducătorilor Răscoalei de la 1784.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

22-24 iunie 2024 | Întâlnirea fiilor satului Săsciori – Concert The Puzzles, spectacole folclorice, obicei de nuntă și discotecă în aer liber

Ziarul Unirea

Publicat

în

22-24 iunie 2024 | Întâlnirea fiilor satului Săsciori – Concert The Puzzles, spectacole folclorice, obicei de nuntă și discotecă în aer liber Întâlnirea fiilor satului Săsciori va avea loc în perioada 22-24 iunie 2024. Programul cuprinde spectacole folclorice, concert The Puzzles și prezentarea unui obicei de nuntă. Citește și: Festivalul Cetăților Dacice 2024, la Ighiu: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea