Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Barometru INSCOP: Peste 53% dintre români consideră că duc o viață mai grea decât în 2012

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, pentru 41% dintre români viața e mai bună acum, decât în 2012, iar pentru 53,6% viața e mai grea decât acum trei ani. Totuși peste 60% spun că au văzut în prețuri scăderea TVA-ului la alimente și băuturi nealcoolice.

sonsaj inscopRomânii sunt însă relativ optimiști deși rareori le e confirmat optimismul. 46,7% dintre cei intervievați consideră că Românie merge în direcția bună, în timp ce 41,8% cred că merge într-o direcție greșită.

Principalele îngrijorări ale românilor sunt înrăutățirea stării de sănătate, diminuarea veniturilor și pierderea locului de muncă. Surprinde creșterea temerii privind sănătatea (de la 15,4% în februarie 2014 la 26,9% în iulie 2015) și a celei privind posibilitatea unui război în zonă (de la 4,1% în februarie 2014 la 13,2% în iulie 2015).

Sondajul a fost realizat în perioada 9-14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 39 de județe și Municipiul București, într-un total de 76 de localități (orașe mari, orașe medii, orașe mici, comune, sate).

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cinci scene magice pe tarâmul de la Expo City, la prima ediție Untold Dubai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Timp de 4 zile, UNTOLD va transforma Expo City Dubai într-un paradis al diversității muzicale și culturale. UNTOLD, un festival recunoscut la nivel mondial pentru show-urile uluitoare și producțiile vizuale impresionante, își va face debutul în Orientul Mijlociu, în Expo City Dubai, între 15-18 februarie 2024. Pregătește-te să descoperi un tărâm magic, de peste 170.000 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare