Bărbat din judeţul Sibiu, reținut de polițiștii din Alba. Este bănuit de fals și uz de fals în legătură cu înmatricularea şi vânzarea unor autoturisme de lux, urmărite de către autorităţile italiene

Poliţiştii de investigaţii criminale din IPJ Alba au reţinut un bărbat din judeţul Sibiu, ce este bănuit de tăinuire, fals în declaraţii şi uz de fals, fapte săvârşite în legătură cu înmatricularea şi vânzarea unor autoturisme de lux, urmărite de către autorităţile italiene.

 La data de 8 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 28 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, ce este bănuit că, folosindu-se de documente şi declaraţii false ar fi reuşit să înmatriculeze, în România, mai multe autoturisme urmărite de autorităţile din Italia.

ELIT

Se pare că, în perioada februarie –aprilie 2018, bărbatul ar fi adus în ţară 6 autoturisme de lux, fabricate în perioada 2014 – 2017, cu valoare totală de peste  700.000 de lei, ce fie au fost achiziţionate din Italia, în sistem leasing, fie au fost închiriate şi, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat în circulaţie pe numele unor terţe persoane, toate din judeţul Sibiu, pe care, contra unor sume de bani, le-ar fi determinat să fie de acord cu înmatricularea.

Se pare că, ulterior înmatriculării, bărbatul ar fi încercat să vândă autoturismele, postând anunţuri pe site-urile de specialitate.

Mihail David - 2020

Până în prezent, poliţiştii au reuşit să recupereze un autoturism, în valoare de 45.000 Euro, în urma unei acţiuni realizată în trafic, la data de 15 aprilie a.c.

Poliţiştii cercetează, pentru tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, alte 8 persoane, toate din judeţul Sibiu, care ar fi avut cunoştinţă de faptul că autoturismele sunt urmărite.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a persoanelor bănuite şi recuperarea tuturor autovehiculelor ce fac obiectul anchetei.

Informaţii de background:

La data de 15 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au oprit în trafic şi au identificat un bărbat, de 38 de ani, din Sibiu, care conducea un autoturism în Alba Iulia, ce figura furat din Italia. Autoturismul era căutat de autorităţile italiene, din data de 13 aprilie a.c..

Din cercetări a reieșit că bărbatul, împreună cu un altul, de 28 de ani (pasager în autoturism), ar fi primit un autoturism, cu scopul de a-l înmatricula în România și ulterior de a-l vinde cu 33.700 de euro.

Vehiculul în cauză a fost indisponibilizat, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire, precum și în vederea restituirii către autorităţile italiene a vehiculului în cauză.

Pentru depistarea autoturismului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...