Bărbat din Bistra cercetat pentru cumul de infracțiuni silvice

control silvicAgenţii de poliţie din Bistra, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieşului, au efectuat, în data de 21 iulie a.c.,  un control la o instalaţia de debitat material lemnos aparţinând lui N.C., de 38 ani, din Bistra.

A fost identificată cantitatea de 19 m.c. buşteni de esenţă răşinoase, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă, fapt pentru care s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de material lemnos.

ELIT

Poliţiştii au extins cercetările stabilind că aceeaşi persoană, la începutul lunii iulie 2014, s-a deplasat pe un teren cu vegetaţie forestieră proprietatea unui alt bărbat din comuna Bistra, de unde, fără aprobarea organelor silvice, a tăiat 23 de arbori specia Molid, fără ca aceştia să fie marcaţi. Ulterior, N.C. a transportat materialul lemnos rezultat la instalaţia de debitat material lemnos pe care o deţine.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de „tăierea ilegală de arbori” şi „furt de arbori”, fapte prev. şi ped. de art. 108 alin. 1 lit. a şi art.110 alin.1 lit.a, din Legea 46 din 2008. Cercetările sunt continuate”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...