Bărbat din Alba trimis în judecată după ce a încercat să ofere 200 de lei mită unui polițist

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 14.02.2018, trimiterea în judecată, a unui bărbat în vârstă de 38 ani, fără calitate specială, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, după ce a încercat să ofere suma de 200 lei unui polițist pentru a nu o sancționa contravențional pe soția sa pentru transport de cherestea fără deținerea documentelor legale.

La data de 7 februarie a.c., la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba a fost înregistrat denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, care a sesizat faptul că, în cursul aceleiași zile, cu ocazia opririi în trafic a unei autoutilitare, pe raza județului Alba, a constatat faptul că persoana aflată la volan transporta cantitatea de 1,44 m3 cherestea fără a deține documente legale de transport. Cu această ocazie, soțul conducătoarei autovehiculului, a promis polițistului suma menționată mai sus pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și a nu lua măsurile legale de sancționare contravențională a acesteia.

ELIT

Polițistul a refuzat categoric oferta și a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Alba,  denunţ înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care a dispus măsuri de realizare a acțiunii de prindere în flagrant şi efectuarea actelor de urmărire penală.

La data de 07.02.2018, în jurul orelor 13:00 soțul conducătoarei auto, a fost prins în flagrant, după ce a dat agentului de poliţie suma de 200 lei pentru a nu aplica măsurile legale de sancționare contravențională a soției sale. În aceeași zi a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de acesta, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Precizăm faptul că este pentru a 3-a oară când polițistul în cauză sesizează fapte de corupţie.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Ilie 20 februarie 2018 at 14:21

wow, ce izbanda.

@Ilie 20 februarie 2018 at 19:03

cum nu e izbanda Ilie ha ha

200 ron e capital social la deschiderea unei firme..deci ala a vrut sa-i dea politistului bani sa porneasca o afacere

Dumitru 20 februarie 2018 at 20:48

Asta e doar inceputul ! Saptamana viitoare vom afla cine a vandut flota Romaniei !?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...