Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bărbat din Alba, condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar de înşelăciune, depus în Penitenciarul Aiud. Era dat în urmărire internaţională din luna mai, anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După 1 an şi jumătate de la pronunţarea sentinţei, un bărbat din Alba condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar de înşelăciune cu maşini ”Singer” a fost dus în penitenciar.

Poliţiştii din Alba l-au reţinut şi transportat la penitenciar pe Ioan Florin Turda, condamnat în dosarul “Singer” la 10 ani de închisoare. Era dat în urmărire internaţională din luna mai anul trecut. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, din localitatea Sărăcsău, a fost depistat, miercuri, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pe raza comunei Şibot.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse de 10 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la înşelăciune în formă continuată. A fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei. Curtea de Apel Alba Iulia a dat în 4 mai 2016 sentinţa în dosarul „Singer”, prin care 31 de inculpaţi, majoritatea din judeţul Alba, au primit în total 241 de ani de închisoare.

Doar patru dintre aceştia au primit pedepse cu suspendare, iar unul, minor la data faptei, va fi internat într-un centru de detenţie pentru 2 ani. Instanţa a aplicat pedepse cuprinse între 2 şi 12 ani de închisoare: trei inculpaţi au primit câte 12 ani după gratii, în timp ce 16, dintre care patru femei, au primit câte 10 ani de închisoare. Dosarul a fost instrumentat de structurile DIICOT, respectiv BCCO Alba Iulia. Cei mai mulţi dintre inculpaţi sunt recidivişti, lucru care explică şi pedepsele decise de judecători.

Curtea de Apel a menţinut, practic, condamnările decise la Tribunalul Alba în 2014, instanţa mărind doar suma confiscată de la inculpaţi, care se ridică la 925.486 lei. O familie întreagă, formată din cinci persoane, a primit în total 50 de ani de închisoare. Gruparea a acţionat în perioada 2007 – 2008, fiind cea mai mare de acest gen descoperită în România.

Inculpaţii au fost judecaţi pentru constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals. Anchetatorii au stabilit că au fost înşelate 1.748 de persoane care au fost determinate să depună sume de bani în conturi deschise la bănci, suma totală obţinută ilegal fiind de circa 2,42 milioane de lei (peste 500.000 de euro). Inculpaţii au fost obligaţi la despăgubiri civile în favoarea a circa 180 de părţi vătămate şi a dispus confiscarea de la inculpaţi, pe lângă suma de bani benţionată, a unor bunuri, arme şi bani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea