Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, arestat preventiv: Și-a bătut soția și a incendiat casa fiului său, unde s-a refugiat femeia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba, arestat preventiv: Și-a bătut soția și a incendiat casa fiului său, unde s-a refugiat femeia

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, în data de 20.08.2023, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat de sex masculin, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere (prin incendiere), violenţă în familie şi ameninţare.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieşit următoarea stare de fapt:

La data de 13.08.2023, inculpatul a lovit-o pe soţia sa, persoana vătămată M.A., în zona capului si a membrelor superioare si inferioare, motiv pentru care acesta a plecat de acasă si s-a adăpostit la domiciliul fiului acesteia, situat în com. Vinţu de Jos, jud. Alba.

In perioada de timp în care persoana vătămată M.A. a fost plecată de acasă (13.08.2023 – 19.08.2023), cu scopul de a o determina să se întoarcă, inculpatul i-a adresat, în repetate rânduri, atât prin mesaje scrise, cât si în cadrul unor discuţii telefonice, ameninţări cu moartea. În data de 19.08.2023, în jurul orei 17:00, cu ocazia unei convorbiri telefonice, persoana vătămată M.A. a fost ameninţată de inculpat cu privire la faptul că îi va da foc, inculpatul spunându-i ca o să vină prin lanul de porumb si că va incendia casa fiului ei.

In jurul orei 23:00, persoana vătămată M.A. se afla împreună cu fiul ei, persoana vătămată T. si cu prietena acestuia, martora R., pe terasa locuinţei. La un moment dat, cele 3 persoane au decis să intre în casă pentru a se pune la somn. La scurt timp după ce au intrat în casă, au auzit o explozie, fapt ce i-a determinat să iasă afară, ocazie cu care au constatat că fusese pus foc în anexa lipită de casă, în care se aflau aproximativ 1000 de baloţi cu fân. În momentul în care T. a iesit afară din casă, l-a văzut pe inculpat în lanul de porumb aflat lângă casă, în timp ce arunca benzină pe anexa din curte. Astfel, T. a acţionat pentru a salva cât mai multe bunuri din gospodărie, fiind nevoit să scoată din curte un tractor agricol si un autoturism, iar din casă a scos butelia pentru a preveni o explozie. Ulterior, persoana vătămată a apelat SNUAU112. In urma incendiului, anexa gospodărească a ars în întregime, focul extinzându-se si la acoperisul locuinţei.

La data de 20.08.2023, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea