Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat de 76 de ani, din județul Alba, condamnare cu executare la închisoare, pentru tentativă de omor. Cum s-a întâmplat fapta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Sâncel, județul Alba, în vârstă de 76 de ani a fost judecat pentru tentativă de omor și condamnat la închisoare cu executare.

Fapta a avut loc în aprilie 2020, când a lovit cu un topor un consătean în vârstă de 74 de ani. Hotărârea a fost pronunţată de Tribunalul Alba pe data de 11 februarie 2020 şi a fost contestată cu apel.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”În fapt, la data de 07.04.2020, în jurul orelor 17,43, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Sâncel, jud. Alba, împreună cu victima, un consătean în vârstă de 74 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată, în mod repetat, cu un topor în zona capului, cauzându-i multiple leziuni traumatice, inclusiv de autoapărare la nivelul mâinilor, care necesită pentru vindecare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba transmis la momentul reţinerii agresorului.

Bătrânul (S. Cornel) a fost arestat preventiv, iar, ulterior, plasat în arest la domiciliu până în octombrie 2020. În prezent este plasat sub control judiciar, măsură menţinută de instanţa de judecată. Vicitma acestuia nu a solicitat daune morale.

Tribunalul a mai dispus condamnarea acestuia la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi i-a confiscat securea cu mâner de lemn, ”descoperită în curtea imobilului, lângă fântână, cu urme de substanţă brun-roşcată cu aspect de sânge atât pe capul securii, cât şi pe coadă, aflat la Camera de Corpuri Delicte de la grefa Tribunalului Alba”.

Inculpatul a mai fost obligat să plătească cheltuieli de jduecată în valoare de 1.260 de lei. Agresorul a contestat decizia, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea