Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din județul Alba, arestat pentru un jaf de peste 3 milioane de euro în Austria: Ar fi furat 4.500 de telefoane mobile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a arestat preventiv, în baza unui mandat european emis de autoritățile din Austria, un bărbat în vârstă de 55 de ani, care locuiește fără forme legale în municipiul Blaj.

Ţ. Constantin este acuzat că face parte dintr-o grupare care a furat de la Telekom, într-o singură zi, 4.500 de telefoane în valoare de peste trei milioane de euro.

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au emis un mandat de arestare în 31 iulie 2020. Bărbatul a contestat hotărârea instanţei de fond, iar, în 13 august, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins definitiv contestaţia. Ţ. Constantin urmează să fie predat autorităţilor din Austria.

Potrivit documentului prin care a fost cerută arestarea romanului, bărbatul este acuzat că, împreună cu alte persoane. a furat într-o singură zi telefoane în valoare de 3.3 milioane de euro.

”La dată de 08.12.2019, persoană solicitată, împreună cu alte persoane, au pătruns în incinta sediului profesional al Companiei A1 TELEKOM Austria AG, din localitatea Hagenbrunn, Austria, de unde au sustras un număr de 4.500 de bucăţi telefoane mobile marca Samsung Apple şi Huawei, cauzând prejudiciul în suma de aproximativ 3,3 milioane euro”, se arată în mandatul european emis pe numele românului.

În faţă judecătorilor români, bărbatul a declarat că în noaptea de 8 decembrie 2019 nu se află în Austria. Curtea a constatat că din cuprinsul semnalării şi înscrisurile de la dosar rezultă că persoana solicitată este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor contra proprietăţii şi a apreciat că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea provizorie, această măsură fiind proporţională cu gravitatea faptei pentru care este cercetată.

”Persoana solicitată are antecedente penale, fiind condamnată în anul 1998 la o pedeapsă rezultantă de 9 ani închisoare pentru infracţiunile de viol calificat săvârşit împreună cu un minor şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în anul 2016 la pedeapsa amenzii pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, precum şi la pedepse cu închisoarea şi amenda în perioada 2005-2017 pentru infracţiuni de intrare şi şedere ilegală după expulzare, tăinuire de bunuri furate, furt, etc., săvârşite pe teritoriul Germaniei, Austriei, Sloveniei, Danemarcei şi Finlandei.

Curtea a apreciat că este justificată luarea măsurii arestării provizorii, nefiind suficientă luarea măsurii controlului judiciar sau a măsurii arestului la domiciliu, cum a cerut persoana solicitată prin intermediul apărătorului din oficiu, acesta nefiind de natură a prezenta suficiente garanţii care să asigure prezenţa sa în faţa autorităţilor judiciare şi care să înlăture orice risc de sustragere de la derularea procedurilor în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare”, se mai precizează în documentul emis de instanţa de judecată.

Sursa : adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea