Rămâi conectat

Economie

Bani pentru IMM-uri prin Programul Microindustrializare 2017 – 100.000 euro pentru fabricile mici, private

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, 21 august, Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri a demarat programul multinațional de Microindustrializare 2017, care constă în alocarea de fonduri nerambursabile micilor fabrici private, de cel mult 450.000 lei. Societățile comerciale se pot înscrie timp de zece zile, dacă îndeplinesc condițiile impuse de ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Conform documentației anexate acestui proiect, toate IMM-urile din România, plus microîntreprinderile din București și Ilfov vor putea să beneficieze de această sumă, dacă își depun planul de afaceri pe site-ul AIPPIMM și îndeplinesc următoarele condiții, cumulativ:

–    sunt organizate în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile
–    au capital social integral privat;
–    asociaţii sau acţionarii care deţin mai multe societăţi nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singură societate;
–    codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul Programului şi autorizat a fi desfăşurat la momentul înscrierii online;
–    au cel puţin 1 an calendaristic de la înfiinţare;
–    nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale;
–    nu au depăşit plafonul de minimis de 200.000 Euro pe durata a trei exerciţii financiare consecutive pentru o întreprindere unică;
–    nu se află în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operaţională, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii.
–    beneficiarii sunt obligaţi pentru o perioadă de minimum 3 ani începând cu anul următor acordării de ajutorului nerambursabil, să menţină investiţia pentru care primesc ajutor, să păstreze numărul locurilor de muncă existente la data deschiderii aplicaţiei de înscriere și locurile de muncă create prin program.

Alocaţia financiară nerambursabilă pentru firmele selectate este de maximum 450.000 de lei pe beneficiar și va acoperi cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, așa că antreprenorul va suporta restul de 10%, ca o contribuție minimă.

De asemenea, tot beneficiarul va asigura plata TVA, pe care o poate deduce, dacă are cod de TVA. Toate costurile cu cheltuielile vor fi achitate de antreprenor și decontate, ulterior, de programul de ajutor. Dacă au nevoie de credite, beneficiarii pot apela la băncile partenere din program, dar trebuie prevăzut acest lucru în planul de afaceri depus.

Bugetul total estimat alocat acestui program de Microindustrializare 2017 este de 297.436.000 lei, pentru aproximativ 165 de beneficiari în anul 2017.

Sursa: legestart.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun a crescut cu 55% într-un singur an

Unirea Ziarul

Publicat

în

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun a crescut cu 55% într-un singur an Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma unor creşteri majore ale preţurilor la cacao şi carne de porc, conform celui mai recent indice al produselor de bază […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea