Rămâi conectat

Curier Județean

Bani pentru crescătorii de vaci din 52 de localităţi defavorizate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Începând de astăzi, 18 august, crescătorii de animale din zonele defavorizate din judeţ sunt aşteptaţi la centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru a depune cererile de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii de lapte de vacă din zone defavorizate, a anunţat Graţiela Mărginean din cadrul APIA Alba.
În judeţul Alba, vor beneficia de subvenţii crescătorii de animale din 52 de localităţi considerate zone defavorizate, care sunt planificaţi la APIA astfel: lCentrul Local Câmpeni: 18 august: Abrud, Albac, Arieşeni, Baia de Arieş, Lupşa, 19 august: Avram Iancu, Ocoliş, Poşaga, 22 august: Bistra, Bucium, Sălciua, 23 august: Câmpeni, Ciuruleasa, 24 august: Gârda, Horea, 25 august: Mogoş, Poiana Vadului, 26 august: Roşia Montană, Sohodol, 29 august: Scărişoara, Vadu Moţilor, 30 august. Vidra; lCentrul Local Aiud: 22 august: Aiud, 23 august: Fărău, 24 august: Ponor, 25 august: Râmeţ, Rimetea, 26 august: Livezile, 29 august: Stremţ, Lopadea Nouă, 30 august: Hopârta, 31 august: Mirăslău; lCentrul Local Alba Iulia: 22 august: Almaşu Mare, 23 august: Alba Iulia, Blandiana, Ceru Băcăinţi, Cricău, 24 august: Cugir, 25 august: Galda de Jos, Sântimbru, 26 august: Ighiu, 29 august: Întregalde, 30 august: Meteş, 31 august: Zlatna; lCentrul Local Sebeş: 22 august: Pianu, 23 – 24 august: Săsciori, 25 – 26 august: Şugag, 29 august: Vinţu de Jos; lCentrul Local Blaj: 22 – 23 august: Blaj, 24 – 25 august: Cergău, 26 august: Şona, 29 august: Valea Lungă.
lCine poate beneficia de sprijinul de 250 de euro/cap de vacă
De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la centrul APIA judeţean/local pe a cărui rază teritorială se află exploataţia de vaci de lapte.
Condiţiile de acordare sunt: deţinerea unui efectiv cuprins între 2 şi 15 capete vaci de lapte, inclusiv, pe exploataţie (vaca de lapte se defineşte ca fiind femela din categoria bovine care a fătat cel puţin o dată până la data depunerii cererii, viţelul fiind identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor); înregistrarea beneficiarului care solicită ajutorul în sistemul de administrare a cotelor de lapte, cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe la Serviciul de Administrare a Cotelor de Lapte din cadrul Centrului Judeţean al APIA; înscrierea în RNE a efectivului de vaci de lapte deţinut în exploataţie; menţinerea în exploataţie a efectivului de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor specific anual, până la data efectuării plăţii; permiterea efectuării controalelor potrivit legii, efectuate de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens (când va prezenta şi caietul de agromediu); situarea sediului exploataţiei în zonele defavorizate din România; comunicarea în scris, în termen de 7 zile lucrătoare de la data apariţiei, a oricărei modificări a informaţiilor declarate în cererea de plată, apărută între data depunerii şi data finalizării controlului la faţa locului. „Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate menţionate poate atrage, după caz, reducerea şi chiar excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalităţi şi sancţiuni multianuale”, a declarat Felicia Hondola, directorul APIA Alba.
Documentele justificative care se ataşează la cerere sunt: copie a certificatului de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerţului, a certificatului de înregistrare fiscală sau a cărţii de identitate, după caz; copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte emis de ANSVSA (pentru conformitate se va prezenta şi originalul paşaportului); copie document coordonate bancare.
Cuantumul ajutorului specific este de cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea numărului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro aferent acestei scheme de plată, iar ultima zi de depunere a cererilor la APIA este 31 august.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

SCANDAL la Arieșeni: Un ieșean alcoolizat și-a luat la bătaie soția și rudele

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Arieșeni: Un ieșean alcoolizat și-a luat la bătaie soția și rudele

La data de 10 august 2022, în jurul orelor 23,30, în urma unui apel prin 112, poliţiştii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au intervenit la o locuință din comuna Arieșeni de unde a fost semnalat faptul că are loc un scandal între mai multe persoane aflate în vacanță.

Din primele cercetări a rezultat că, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, un bărbat de 35 de ani, din județul Iași, și-ar fi agresat soția și rudele.

Față de bărbat, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile și a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea