Rămâi conectat

Curier Județean

Bani pentru crescătorii de vaci din 52 de localităţi defavorizate

Publicat

în

Începând de astăzi, 18 august, crescătorii de animale din zonele defavorizate din judeţ sunt aşteptaţi la centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru a depune cererile de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii de lapte de vacă din zone defavorizate, a anunţat Graţiela Mărginean din cadrul APIA Alba.
În judeţul Alba, vor beneficia de subvenţii crescătorii de animale din 52 de localităţi considerate zone defavorizate, care sunt planificaţi la APIA astfel: lCentrul Local Câmpeni: 18 august: Abrud, Albac, Arieşeni, Baia de Arieş, Lupşa, 19 august: Avram Iancu, Ocoliş, Poşaga, 22 august: Bistra, Bucium, Sălciua, 23 august: Câmpeni, Ciuruleasa, 24 august: Gârda, Horea, 25 august: Mogoş, Poiana Vadului, 26 august: Roşia Montană, Sohodol, 29 august: Scărişoara, Vadu Moţilor, 30 august. Vidra; lCentrul Local Aiud: 22 august: Aiud, 23 august: Fărău, 24 august: Ponor, 25 august: Râmeţ, Rimetea, 26 august: Livezile, 29 august: Stremţ, Lopadea Nouă, 30 august: Hopârta, 31 august: Mirăslău; lCentrul Local Alba Iulia: 22 august: Almaşu Mare, 23 august: Alba Iulia, Blandiana, Ceru Băcăinţi, Cricău, 24 august: Cugir, 25 august: Galda de Jos, Sântimbru, 26 august: Ighiu, 29 august: Întregalde, 30 august: Meteş, 31 august: Zlatna; lCentrul Local Sebeş: 22 august: Pianu, 23 – 24 august: Săsciori, 25 – 26 august: Şugag, 29 august: Vinţu de Jos; lCentrul Local Blaj: 22 – 23 august: Blaj, 24 – 25 august: Cergău, 26 august: Şona, 29 august: Valea Lungă.
lCine poate beneficia de sprijinul de 250 de euro/cap de vacă
De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii la centrul APIA judeţean/local pe a cărui rază teritorială se află exploataţia de vaci de lapte.
Condiţiile de acordare sunt: deţinerea unui efectiv cuprins între 2 şi 15 capete vaci de lapte, inclusiv, pe exploataţie (vaca de lapte se defineşte ca fiind femela din categoria bovine care a fătat cel puţin o dată până la data depunerii cererii, viţelul fiind identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor); înregistrarea beneficiarului care solicită ajutorul în sistemul de administrare a cotelor de lapte, cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe la Serviciul de Administrare a Cotelor de Lapte din cadrul Centrului Judeţean al APIA; înscrierea în RNE a efectivului de vaci de lapte deţinut în exploataţie; menţinerea în exploataţie a efectivului de vaci de lapte pentru care se solicită ajutor specific anual, până la data efectuării plăţii; permiterea efectuării controalelor potrivit legii, efectuate de către APIA sau de către alte organisme abilitate în acest sens (când va prezenta şi caietul de agromediu); situarea sediului exploataţiei în zonele defavorizate din România; comunicarea în scris, în termen de 7 zile lucrătoare de la data apariţiei, a oricărei modificări a informaţiilor declarate în cererea de plată, apărută între data depunerii şi data finalizării controlului la faţa locului. „Nerespectarea condiţiilor de eligibilitate menţionate poate atrage, după caz, reducerea şi chiar excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalităţi şi sancţiuni multianuale”, a declarat Felicia Hondola, directorul APIA Alba.
Documentele justificative care se ataşează la cerere sunt: copie a certificatului de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerţului, a certificatului de înregistrare fiscală sau a cărţii de identitate, după caz; copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte emis de ANSVSA (pentru conformitate se va prezenta şi originalul paşaportului); copie document coordonate bancare.
Cuantumul ajutorului specific este de cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea numărului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro aferent acestei scheme de plată, iar ultima zi de depunere a cererilor la APIA este 31 august.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Publicat

în

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 23.00, se vor desfășura intervenții de dezinsecție pe raza domeniului public al Municipiului Sebeș. Zonele vizate sunt: parcurile aflate pe domeniul public, cartierele de blocuri, arterele principale. Intervențiile vor avea loc în Sebeș, Răhău, Petrești și Lancrăm.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupa de toxicitate III. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii, sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Intervențiile sunt monitorizare de reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș și de Poliția Locală a municipiului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Post „proaspăt” de CONSILIER, scos la concurs de către primăria comunei Avram Iancu. Condiții și calendarul concursului

Publicat

în

Primăria comunei Avram Iancu organizează concurs pentru ocuparea funcției vacantede consilier din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

– minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
Bibliografie concurs, atribuţii conform fişei postului și depunere dosare concurs

Calendarul concursului

Data de sustinere a probei scrise: 30.08.2021, ora 10:00

Locaţia de desfăşurare a concursului: sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situată în mun. Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 68, jud. Alba

Observaţii suplimentare: Persoană de contact: Anca Lucica Mihaela, consilier principal. tel. 0786023607, email: uatcavramiancu@primariaavramiancu.ro

Data afişării: 28.07.2021, ora 08:00

Dosarele de concurs se depun la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână. Bibliografia, tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, la secţiunea special creată în acest scop.

Responsabilitatea privind legalitatea şi corectitudinea informaţiilor din conţinutul anunţului de concurs publicat pe site-ul Agenţiei şi încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative aparţin în exclusivitate autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.

Publicitate
Bibliografia / tematica:

1. Constituţia României, republicată
2. Titlul I şi II ale părţii a VI-a si Partea VII Răspunderea administrativă art. 563-579 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare,
3. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
4. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
5. O.G. nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările şi completările ulterioare;
6. Ordinul nr. 25/1382/37/1642/14297/746/20/2019 pentru aprobarea Normelor tehnice privind modul de completare a registrului agricol pentru perioada 2020-2024

Tematica va cuprinde bibliografia integral

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Astăzi, 28 iulie, rezultatele finale la examenul de Definitivat 2021 vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor.

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele la examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea