Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bani europeni stopaţi pentru patru proiecte de infrastructură din judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru proiecte cu finanţare europeană ale căror beneficiari sunt autorităţi locale şi judeţene din Alba ar putea fi direct afectate de decizia Comisiei Europene de a sista plăţile pe Axa 2 din Programul Operaţional Regional, având în vedere că trei sunt în plină desfăşurare şi unul aproape de finalizare. Plăţile vor fi oprite şi pentru proiectele din judeţul nostru până la verificarea tuturor celor 124 de lucrări adjudecate în toată ţara pe această axă, după ce au fost constatate nereguli la mai multe proiecte de infrastructură în judeţele Teleorman, Ilfov şi Buzău. Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Dezvoltării şi Turismului, verificările vor fi făcute pe parcursul următoarelor două luni, iulie şi august. După această etapă de verificare care se va desfăşura în lunile iulie-august 2011, autorităţile române vor transmite Comisiei Europene concluziile verificărilor şi propuneri de acţiune. În urma reverificării procedurilor de achiziţie publică, pot fi propuse corecţii financiare cuprinse între 2% şi 100% din valoarea proiectelor găsite cu deficienţe. În judeţul Alba este vorba despre patru proiecte de infrastructură aflate în faza de contractare, care prevăd reabilitarea unor drumuri judeţene şi a unor străzi din Blaj şi Zlatna, valoarea totală solicitată fiind de 101.241.402 lei sau 24,1 milioane de euro lei. Cel mai important este „Valorificarea potenţialului turistic şi economic al Văii Aiud prin reabilitarea infrastructurii de transport pe DJ 107 M”, în valoare de 27,8 milioane de lei. Reabilitarea drumului judeţean Aiud – Buru a început în 2008 şi modernizarea celor 25 de kilometri aflaţi pe teritoriul judeţului Alba este aproape de finalizare, termenul stabilit prin contract fiind luna iulie 2011. Un alt proiect în care CJ Alba este beneficiar, alături de CJ Sibiu, este cel de reabilitare a drumului judeţean Şugag – Jina, cu termen de finalizare tot în vara acestui an şi a cărui valoare este de 22,4 milioane de lei. Celelalte două proiecte se referă la modernizarea străzilor urbane Mihail Kogălniceanu şi Tudor Vladimirescu din municipiul Blaj, în valoare de 9,2 milioane de lei şi reabilitarea şi modernizarea străzilor din Zlatna şi din localităţile aparţinătoare, în valoare de 41,7 milioane de lei.
Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a spus că nu are niciun fel de emoţii cu privire la aceste verificări, în sensul totul s-a desfăşurat corect. „Pe drumul Aiud-Buru lucrările sunt aproape gata şi în circa 2 săptămâni ar trebui să fie finalizate. Sper ca această decizie să nu ne afecteze şi să continuăm lucrările. Şi pe drumul de la Jina se lucrează şi sperăm să putem continua şi acolo. E important ca verificările să se facă cât mai repede posibil pentru a nu întârzia angajamentele pe care le avem din cauza sistării plăţilor”, a declarat Dumitrel.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea