Rămâi conectat

Actualitate

Bani de la stat pentru producătorii români de alimente: Peste un miliard euro pentru partea de procesare hrană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bani de la stat pentru producătorii români de alimente: Peste un miliard euro pentru partea de procesare hrană

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a spus în cursul acestei săptămânii că un nou program de susținere financiară ar urma să demareze în următoarea perioadă, cu scopul de a ajuta producătorii și procesatorii de hrană din România. Este vorba de un total de peste un miliard de euro ce ar urma să fie distribuit în principal în direcția producătorilor locali.

Bani de la stat pentru producătorii români de alimente

„În prezent, lucrăm la un program de finanțare de peste un miliard euro vizând susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană – de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar și lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producție cât mai reduse”, a spus Adrian Câciu. Afirmațiile au fost făcut în contextul conferinței ”Context economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”, organizată de Carmistin și Asociația Fermierilor din România.

Cu această ocazie, ministrul a insistat pe faptul că statul român continuă să facă eforturi nu doar pentru finanțarea sectorului suinelor, prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene. În schimb, în 2023, măsurile actuale vor fi completate de noi inițiative de finanțare. Acestea din urmă vor încerca să facă o treabă mai bună în a se adapta la nevoile pieței interne. Conform Adevărul, Adrian Câciu a transmis participanților la conferință să-și facă o prioritate din a obține finanțări în această perioadă, pentru că există fonduri în piață.

Pentru context, conform INS, România a exportat în primele zece luni ale anului trecut nu mai puțin de 457,8 milioane de euro în carne și preparate din carne, o valoarea în creștere cu 35,4%. Cele mai mari exporturi au fost în luna aprilie, când s-a ajuns la 50,9 milioane de euro, în timp ce cele mai mici au fost în ianuarie, 34,5 miliarde. Pe de altă parte, importurile au explodat, cu o creștere de 31,9% până la 1,228 miliarde euro, cele mai mari fiind în septembrie – 154 milioane de euro.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea