Rămâi conectat

Politică Administrație

Bani de la stat pentru a cultiva tomate în sere şi solarii. Vezi care sunt condițiile de eligibilitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest an, agricultorii pot primi 3.000 de euro pentru a cultiva tomate în sere şi solarii

Producătorii agricoli ar putea primi un sprijin de 3.000 de euro/an, în conformitate cu Regulamentul de minimis în sectorul agricol, pentru a cultiva tomate în sere şi solarii astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Conform proiectului de act normativ postat pe site-ul instituţiei, schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea produsului tomate în spaţii protejate.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative.

De asemenea, aceştia trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul 2017. Valorificarea producţiei se face în perioadele ianuarie – mai inclusiv şi noiembrie – 20 decembrie, inclusiv. Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este echivalentul în lei a 3000 de euro/beneficiar/an. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 178,4 milioane de lei, contravaloarea în lei a 40 de milioane de euro şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea