Bacalaureat 2020: Trei candidați din Alba eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, de la proba obligatorie a profilului

Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E)c), sesiunea iunie – iulie 2020.

Dintre cei 2457 de candidaţi înscrişi în județul Alba (1800 la matematică, respectiv 657 la Istorie), s-au prezentat 2351 candidați. Au absentat 106 candidați. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊ C. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 3 (trei) candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

ELIT

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Mihail David - 2020

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

SURDU RODICA 25 iunie 2020 at 13:53

CAND POATE SA DEA EXAMENUL DE BAC UN ELEV ELIMINAT PANTRU FRAUDA (SESIUNEA SPECIALA E CONSIDERATA SESIUNE DE BAC?)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...