Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2015: Aproape 100 de candidați din Alba au absentat la proba la alegere a profilului și specializării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 100 de candidați din Alba au absentat, vineri, la proba la alegere a profilului și specializării, ultima din cadrul examenului de Bacalaureat 2015.

Potrivit inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș, în județul Alba, la ultima probă, au fost înscriși 2.849 de candidați, dintre care 2.751 au fost prezenți.

BAC05

La ultima probă, candidații au putut alege între mai multe discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică (profilul real) și geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie (profil uman).

Citește și Subiecte Bacalaureat 2015 la biologie: Absolvenții de liceu au susținut proba la alegere a profilului și specializării

Cei mai mulți au fost înscriși la biologie și geografie.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Citește și Subiecte Bacalaureat 2015 la geografie: Ce au primit absolvenții de liceu la ultima probă de la BAC 2015

Rezultatele vor fi afișate în 7 iulie. Corectarea și notarea lucrărilor de la Bacalaureat 2015 se realizează în alt județ decât cel în care candidații au susținut examenele scrise, potrivit unei modificări introduse de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un ordin care a fost publicat în Monitorul Oficial. Schimbarea procedurii de corectare a lucrărilor duce și la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la BAC.

Citește și BACALAUREAT 2015: Un absolvent al Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, eliminat de la psihologie pentru tentativă de fraudă

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea