Rămâi conectat

Actualitate

BACALAUREAT 2015: Un absolvent al Colegiului ”HCC” din Alba Iulia, eliminat de la psihologie pentru tentativă de fraudă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Un absolvent al Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a fost eliminat, vineri, la proba la alegere a profilului și specializării, ultima din cadrul examenului Bacalaureat 2015. 

Colegiul HCC Alba IuliaAcesta a susținut proba la psihologie și a fost eliminat fiind surprins de profesorii supraveghetori în timp ce a încercat să copieze de pe fițuici.

Gestul candidatului este cu cât mai regretabil deoarece acesta a fost eliminat în ultimele minute ale examenului.

Candidații de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia au susținut examenul la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Citește și Subiecte Bacalaureat 2015 la biologie: Absolvenții de liceu au susținut proba la alegere a profilului și specializării

Potrivit metodologiei, se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Citește și Subiecte Bacalaureat 2015 la geografie: Ce au primit absolvenții de liceu la ultima probă de la BAC 2015

Absolvenții eliminați nu mai pot susține examenul de BAC în următoarele două sesiuni.

Luni, tot în județul Alba, trei candidați au fost eliminați de la proba de limba și literatura română scris, pentru tentativă de fraudă, fiind surprinși în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefonului mobil. Miercuri, la matematică, au fost eliminați alți doi candidați.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea