Rămâi conectat

Actualitate

BACALAUREAT 2014. Proba orală la engleză, franceză și germană, susținută astăzi de peste 2.000 de absolvenți din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Examenul de BACALAUREAT 2014 a continuat astăzi cu PROBA C, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Conform programului astăzi au avut loc două testări, listening si writing. Pentru această probă, în județul Alba au fost înscriși 2.473 de absolvenți, dintre care 2.200 la engleză, 251 franceză și 22 de elevi la germană a spus inspectorul școlar Dan Cherecheș.

În cadrul primei probe, candidaţii au ascultat de două ori un fragment audio pe care au trebuit să-l înţeleagă astfel încât în următoarele 20 de minute să poată răspunde unor întrebări tip grilă bazate pe informaţiile din textul ascultat.

Cel de-al doilea examen, este evaluarea scrisă, în care se testează capacităţile de redactare şi citire a unui text. Examenul începe imediat după terminarea probei de înţelegere a textului audio şi durează două ore. În acest interval de timp, candidaţii vor avea de scris un eseu pe o temă dată.

Tot în cadrul examenului scris este şi proba de citit – reading – în care elevii vor primi un text pe care trebuie să-l citească şi pe baza lui să răspundă unor întrebări.

Conform calendarului publicat de MEN, în perioada 23 – 27 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La Bacalaureat 2014, elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Primul examen scris din BAC 2014 se va desfăşura pe 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea