Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua: Astăzi au loc probele orale de limba română şi limba maternă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început astăzi cu probele orale la limba română şi limba maternă. Peste 1.600 de candidaţi s-au înscris, în județul Alba, pentru a doua sesiune.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în 23 şi 24 august, potrivit calendarului examenului.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă (limba şi literatura română) a bacalaureatului din sesiunea de toamnă se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august.

În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 – 20.00) iar rRezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea