Rămâi conectat

Actualitate

B.C.C.O. Alba Iulia lovește din nou! 11 percheziții în Hunedoara, Cluj şi Sălaj la traficanți de etnobotanice

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un laborator folosit la prepararea şi porţionarea substanţelor cu efect psihoactiv, instrumentar folosit la prepararea şi porţionarea acestora, peste 20 de kg de substanţe de tip „etnobotanic” şi 4.000 de pliculeţe cu astfel de substanţe, au fost descoperite astăzi de poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, în urma a 11 percheziţii efectuate la mai mulţi suspecţi de trafic de droguri.

Potrivit IPJ Alba, “poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O..T. – Serviciul Teritorial Hunedoara, au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul, prepararea şi distribuirea de produse de tip „etnobotanic”.

Astfel, pentru probarea activităţii infracţionale, în cursul zilei de azi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 11 percheziţii domiciliare, din care patru în Hunedoara, şase în Cluj şi una în Sălaj.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că „etnobotanicele” erau importate din Spania, iar într-un laborator din Cluj Napoca erau porţionate şi ambalate după care, membrii reţelei le distribuiau în peste 20 de judeţe ale ţării, prin intermediul unor firme de curierat rapid.

În urma percheziţiilor efectuate, în municipiul Cluj-Napoca a fost descoperit laboratorul folosit la prepararea şi porţionarea substanţelor cu efect psihoactiv, instrumentar folosit la prepararea şi porţionarea acestora (blendere, mixere, spatule, cântare electronice şi balanţe), peste 20 de kg de substanţe de tip „etnobotanic”, 4.000 de pliculeţe cu astfel de substanţe, precum şi importante sume de bani susceptibile a proveni din traficul de droguri.

16 persoane suspecte au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Hunedoara     pentru audieri şi luarea masurilor legale ce se impun.”

foto: Traian Berbeceanu, șeful BCCO Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Câte pensii speciale există în România în prezent. Ce privilegii au revoluționarii, dar veteranii de război Citește și: Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 2024 Pensiile speciale în România sunt un subiect care continuă să stârnească dezbateri aprinse. Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea