Ziarul Unirea

Azi: Termen de judecată în dosarul de corupţie al lui Silviu Bian la Tribunalul Bucureşti

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Astăzi, la Tribunalul Bucureşti, este programat al cincilea termen în dosarul în care fostul şef al ANOFM, Silviu Bian aflat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. La termenul de marţi sunt citaţi în vederea audierii patru martori din dosar – Neacşu Ion, Benea Bogdan Cornel, Cătănoiu Nicolae şi Benea Maria.

Tot azi magistraţii bucureşteni vor analiza cererea lui Bian de a fi judecat în stare de libertate.

ELIT

Fostul secretar de stat Silviu Bian a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită. Alături de el au mai fost trimişi în judecată directorul OIPOSDRU din cadrul ANOFM, Alexandra Maria Ţichindelean, pentru luare de mită şi Cristache Ristea, denunţătorul lui Bian şi director al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată. Bian a fost prins în flagrant în 15 octombrie 2011 în timp ce primea 82.000 lei de la subalternii săi de la AJOFM Râşnov. Fostul secretar de stat obişnuia să pretindă sume de bani provenite în urma unor proiecte cu finanţare europeană, totalul calculat de procurori ajungând la aproape 270.000 euro. Cei trei au fost trimişi în judecată în 13 noiembrie 2011.

La termenul anterior, din 13 decembrie, Bian a declarat că banii primiţi nu au fost luaţi sub formă de mită, ci sub formă de contribuţie pentru propia candidatură în cadrul campaniei electorale din 2012 . De precizat că Bian, fost membru al PDL Alba, nu a candidat până acum niciodată la vreo funcţie publică, posturile pe care le-a deţinut fiind ocupate prin numire.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Criss si irinela 10 ianuarie 2012 at 13:58

Domnilor, marele corupt in acest dosar e RISTEA Cristache, director executiv si manager de proiect pe 3 (trei) proiecte europene de cate 5.000.000 de euro fiecare.AMPOSDRU n-a vazut si se pare ca nu vede in continuare acest abuz.Suspendat din functie RISTEA Cristache a fost angajat incepand cu noiembrie 2011 ca expert pe doua din proiectele pastorite altadata de el si amanta lui cu suma modica de 40.000 lei lunar per proiect fara sa puna macar o virgula in acele proiecte…Oare pana unde se poate merge cu „furaciunea” si nesimtirea in tara asta?!?

Piticul Atomic 10 ianuarie 2012 at 14:20

Se spune ca traim „CRIZA PSIHOPATILOR”,si ca anumite institutii financiare mondiale, faceau intre angajati teste psihometrice secrete, pentru a descoperii psihopatii si ai promova, ca se potriveau ca o manuse, caracterul lor cu fisele posturilor inalte de conducere. Oameni fara caracter si sentimente, care calcau pe cadrave au adus lumea civilizata in aceasta situatie. Desigur ca se potriveau, dar recrutatorii au considerat acceptabil lipsa de sentimente umane, bun simt si scrupule, a acestor psihopati, care si acum mint fara scrupule in legatura lor cu dezastrul financiar si s-au erijat in consilierii statelor in procesul anticriza!
Cum Romania a trait in „Criza perpetua”, normal ca desi psihopatii au doar 2% din popuñlatie, in functiile de decizie din Romania, procentul lor oscileaza in jurul cifrei de 99 %!
Psihologii si psihiatri, pot comfirma ca si in cazul Bianu, motivul promovarii a fost „PSIHOPATIA”, dar se pare ca „MARINARUL”, a inceput sa „vindece” societatea, si „sa taie degetele mainilor lungi”. Bianu nu are sentimente, remuscari si bun simt, are doar frustrarea ca a cazut, si se crede nedreptatit!Se pare ca acum va trage dupa el impreuna cu Ion Niculae si pe fostul lui sef pe linie de partid(Uniunea Fortelor de Dreapta) Varujan Fosganian!

Costel* 10 ianuarie 2012 at 14:37

Bian va scapa de puscarie ca asa vrea muschii lui Base, iar in urma acestei solutii „Piticul Atomic* se va face „portocaliu” de placere …

las 10 ianuarie 2012 at 18:11

Strans cu usa, va spune TOT ! E prea las !!!!

Silviu Bian 10 ianuarie 2012 at 18:54

Alt SPAGAR prins. Pentru copiii din Romania soer ca va face cat mai multa puscarie, sa vada si ei de mici ca faradelegea se plateste cu puscarie, pe langa bani. Mare prost Biane, mare prost

Taticu vostru 12 ianuarie 2012 at 11:56

Dobitocilor, lasati-va de Harfe dastea ….Este imposibil Sa fii intr-o functie precum bian si Sa nu pui mana pe bani….cum poate un taran borat precum bian intr-o asa Tara Sa faca o asemenea avere…voi sunteti de vina toti Care acceptati….Ar trebui Sa-i confiste toate averea lui, nevestesii si copiilor….averea lui Este Cea din 1989 plus exact Maxim 10% din salariul legal obtinut dupa aceea….Asta Este realitatea, un Doctor in stiinte economice precum Prof Dr Cristache Ristea a ajuns Sa fie tarat in justitie de un handicapat precum acest psihopat de bian….dati-le un Examen La amandoi din economia muncii si Management si Care pica Ala trebuie judecat si omorat ca exemplu pentru posteritate….atunci Sa vad sunteti in Stare????….a ajuns un cordit precum bian Sa aiba Vila si BMW….si multe alte proprietati dintr-un amarat de salariu????…. A proliferat spaga Inca de cand a venit La Anofm….Cu ce drept???…Cine Este acest pietar Care dadea stoul La Alba neagra in Piata? Asta e Romania?…Sa vina aici brusselul Sa va futa pina La loc comanda corditilor….si apropos …aviz celor ce Au scris Mai sus….daca bian nu face cel Putin 7 Ani de parnaie daia Grea Cu Muie si Futut in gaoz…Cu confiscarea averii si tot meniul….eu il calc Direct acasa sibpe el sinpe nevasta-Sa si pe fiu-sau…..nimeni nu va Scapa de Mine…..eu sunt albaiulian get beget …stiu tot…a venit momentul adevarului….acum bian va fi Parasit de toti si Ajunge Sa plateasca tot ce a facut rau aici in trecut…alo? Ati auzit bine …..

Comentariile sunt oprite